LITERATURA

Enric Garcia presenta a Reus les «Cròniques del Quetzal»

Dimecres 15 de setembre, a les 8 del vespre, al Casal de les dones

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de setembre de 2021 a les 10:56 |
Cartell de la presentació del llibre | Cedida
El periodista Enric Garcia Jardí publica el volum Cròniques del Quetzal. Escrits d'un viatge al nord de Guatemala (Lo Diable Gros, 2021), la crònica d'un viatge en companyia de Francesc Xammar, membre del Comitè Óscar Romero de Tarragona-Reus, "que posa el focus sobre la realitat del país, que en el moment de la publicació d'aquest volum celebra els 200 anys d'independència de l'imperi colonial espanyol", segons s'ha apuntat des de l'editorial.

Els textos de Garcia Jardí, publicats també a Reusdigital.cat, "posen el focus en la realitat precaritzada de les comunitats maies, la seva religió, les llengües nadiues, les pràctiques corruptes dels oligopolis estrangers o la realitat violenta de l'estat, però en tots els textos hi plana una esperança de vida i de persistència malgrat una realitat que s'imposa implacablement sobre la gran majoria de la població del país", segons s'ha assenyalat des de Lo Diable Gros.

La publicació d'aquest volum coincideix amb la data en què se celebren 200 anys de la independència del país centreamericà, el 15 de setembre de 2021. La presentació a Reus serà precisament el 15 de setembre, a les 8 del vespre, i al Casal de les dones. Hi intervindran l'autor i Francesc Xammar. 
Participació