OBRES I MILLORES

Comencen les obres del projecte «Reus, ciutat Inclusiva»

Fruit dels Pressupostos participatius de 2019, contempla l’adequació dels passos de vianants, la instal·lació de rajoles guia i l’ampliació de voreres

El projecte preveu, entre altres, l'ampliació de voreres | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de setembre de 2021 a les 10:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha iniciat les obres de la primera fase del projecte de paviments de rajoles guia, voreres i passos de vianants, inclòs en el Pla Director Reus Ciutat Inclusiva, i que es fixa com aprincipal objectiu millorar l’accessibilitat a peu de la ciutat. Les obres les executa l'empresa Cobra Instalaciones y Servicions, amb un pressupost d'adjudicació de 129.225,51 euros i un termini d'execució de sis mesos.

Les principals intervencions previstes en el pla director són l’adequació dels passos de vianants, la instal·lació de rajoles guia i l’ampliació de voreres i orelles. S’ha posat el focus en tres aspectes: itineraris accessibles, passos de vianants i obstacles a la via pública. La participació de la ONCE en l’elaboració d’aquest Pla Director ha estat clau per identificar aquelles zones prioritàries d’actuació.

El projecte que desenvolupa la fase 1 del Pla Director i que ara s'ha començat a executar, preveu establir itineraris prioritaris que connectin sense barreres arquitectòniques diferents equipaments i serveis: l’estació de trens, el CAP Sant Pere, el Mercat Central, els eixos comercials i la seu de l’ONCE. Aquest projecte és fruit de dues propostes seleccionades amb els Pressupostos Participatius de 2019: Reus, ciutat inclusiva i posar rajoles-guia a les voreres i als passos de vianants, proposades per durant els tallers oberts a la ciutadania convocats durant el, procés participatiu.

Semàfors adaptatsL’Ajuntament ha unificat les dues propostes en una sola actuació, que desenvolupa alhora el Pla Director i el projecte bàsic executiu de mesures prioritàries.

El projecte també preveu la instal·lació de semàfors adaptats per a persones amb visibilita reduïda. S'instal·laran un total de 14 mòduls (alguna de les cruïlles del projecte ja té semàfors per a invidents) a l'avinguda de Sant Jordi amb la riera Miró (4), a l'avinguda dels Països Catalans amb el camí de Riudoms (2) i al passeig de Sunyer amb el passeig de Prim (8).
 

Plànol de la zona de les intervencions Foto: Reus.cat

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: