FESTES

Actes de la Festa Major d’Ulldemolins

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 10 de setembre de 2021 a les 09:59 |
Actes de la Festa Major d’Ulldemolins | Cedida
Consulteu els actes previstos a la Festa Major d'Ulldemolins.

Programació

- Divendres 10 de setembre

A les 6 de la tarda, presentació del llibre Sexe ficció. Manual per a pubilles del segle XXI, per Marta Pontnou, a la sala 1 d’Octubre del Centre Cívic. Marta Pontnou i Farré (Santa Coloma de Queralt) és una estilista, assessora d'imatge i escriptora catalana. Ha treballat al món de la televisió d'ençà que tenia 16 anys i és assessora d'imatge per a ERC des del 2016. Articulista a la revista Núvol i també tertuliana al programa Tot es mou de TV3 d'ençà del gener de 2021, va publicar aquest mateix any el llibre Sexe ficció. Manual per a pubilles del segle XXI, amb il·lustracions de Raquel Gu, que recull articles publicats anteriorment a la publicació Núvol. Un recull que tracta sobre l’amor, el desamor, el sexe, les relacions i l’empoderament de la dona.

A les 7 de la tarda, a la plaça del Loreto, presentació del segon vi de la col·lecció El Llegat dels Vins del Silenci de l’Agrícola d'Ulldemolins, amb degustació inclosa. Un nou vi de la col·lecció El Llegat dels Vins del Silenci de la cooperativa d’Ulldemolins està a punt de veure la llum. Com Lo Carnisser, que va ser el primer d'aquesta col·lecció, és un vi, aquest negre, també molt especial i singular, fet amb molta il·lusió. En acabar, podreu gaudir del concert de Petaca en acústic de Petit Taller de cançons organitzat per l'Ajuntament d'Ulldemolins en el marc de la Festa Major.

A dos quarts 11 de la nit, cantada d'havaneres amb el grup Sopa de peix, a la plaça del Loreto. Amb la seva trajectòria s'ha anat consolidant com un dels grups d'havaneres punters a la demarcació de Tarragona. Havaneres, valsets mariners, cançons de taberna i tradicionals catalanes, és el que ofereix aquest grup en les seves actuacions.

- Dissabte, 11 de setembre (Diada)

Pujada de la senyera a càrrec de l’Agrupació Excursionista Montsant i a les 12 del migida, acte institucional i ofrena floral de la Diada davant la placa commemorativa, al Pla de l’Església.

A un quart d’1, homenatge a la gent gran, en especial a totes aquelles persones que enguany fan 75 anys. A la plaça del Loreto. A tres quarts d’1, espectacle El metre, de la companyia JAM, proposta de Pobles de Circ, a la plaça del Loreto. Dins dels actes d'homenatge a la gent gran d'Ulldemolins.

A partir de dos quarts d'11 de la nit, al local social, tindrà lloc el concert del cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura. El preu de l'entrada és de 10 euros anticipada i de 12 euros a taquilla. L'aforament està limitat. Feliu Ventura publicà la tardor de 2019 el seu darrer àlbum, el llibre-CD Convocatòria, després de vora 30 anys sobre els escenaris, quatre LPs en solitari, discos i gires amb Lluís Llach, Xerramequ i els Aborígens o Xavi Sarrià. Aquest és un àlbum concebut a Xàtiva, amb col·laboracions musicals de Ginestà i Pep Gimeno; textos de Jordi Cuixart, Santiago Alba Rico, Natza Farré, David Fernàndez, Carlos Taibo i Júlia Taurinyà, entre altres. Feliu fou hàbil i amb la covid desfermada teixí una gira de petit format a terrats d'arreu dels Països Catalans amb una trentena d'actuacions durant l'estiu del 2020. Amb la reobertura dels escenaris, el xativí presenta a Ulldemolins en directe i acompanyat de la seva banda, una col·lecció de peces i textos que combina noves cançons amb el repertori farcit de clàssics d'aquest autor.

- Diumenge 12 de setembre

A dos quarts d’1 del migdia, cercavila popular amb el gegantó Galderic i els bastoners de Capafonts, a la plaça del Loreto.

A les 7, concert d'orgue a càrrec de Mn. Miserachs, a l’església de Sant Jaume. Valentí Miserachs i Grau (Sant Martí Sesgueioles, Anoia, 17 de juliol del 1943) és un prevere, organista, director de cor i compositor català. Ha compost un miler d'obres, entre misses i peces de litúrgia per a cor a cappella, amb orgue i amb orquestra; oratoris, peces de concert, de cambra i per a piano; cants litúrgics; i també peces de música popular catalana com cantates, goigs, caramelles i música per a cobla. Com ja és habitual, ofereix el seu repertori a l'orgue de l'església de Sant Jaume, el diumenge de Festa Major.

A les 10 de la nit, Castell de focs a la plaça del Loreto, a càrrec dels Diables de l'Espluga de Francolí. Dilluns 13 de setembre A les 12 del migdia, missa de Vot de Poble, a l’església de Sant Jaume. Dilluns després del primer diumenge després del 8 de setembre, el poble d'Ulldemolins commemora el vot de poble efectuat a finals del segle XVII en agraïment a la protecció de la Mare de Déu de Loreto sobre la vila de la plaga de la llagosta, l'any 1685. La celebració ha arribat fins als nostres dies.
Participació