1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

Cambrils obre una convocatòria d'ajuts extraordinaris per a establiments d'allotjaments turístics

Amb una dotació de 228.000 euros

Els ajuts són per a establiments d'allotjaments turístics | Ajuntament de Cambrils/ Twitter
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 9 de setembre de 2021 a les 16:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Cambrils ha obert una convocatòria d'ajuts extraordinaris destinada als establiments d'allotjament turístic ubicats al terme municipal, que han vist reduïda la seva ocupació com a conseqüència de les mesures establertes fer front a la Covid-19. L'objectiu és pal·liar l'impacte econòmic de la pandèmia a les empreses d'allotjament turístic de Cambrils, contribuir a la seva liquiditat, facilitar el compliment de les seves obligacions i el manteniment de la seva activitat empresarial i de l'ocupació.

El regidor de Promoció Econòmica, Oliver Klein, ha afirmat que l'objectiu de la mesura és contribuir en la reactivació del sector turístic, tan estratègic per l'economia local de Cambrils, que s'ha vist greument afectat per la pandèmia amb una reducció dràstica de l'ocupació.

Els beneficiaris dels ajuts són específicament el sector d'allotjament turístic de Cambrils, en les modalitats següents: establiments hotelers, establiments d'apartaments turístics, de turisme rural, càmpings, allotjaments juvenils o cases de colònies i també inclou les empreses explotadores d'habitatges d'ús turístic, d'acord amb els requisits que determinen les bases reguladores.

En total l'Ajuntament destinarà 228.438,37 euros del pressupost a aquestes ajudes, que es distribuiran en relació directa amb al número d'habitacions respecte dels hotels, apart hotels, hostals, pensions i allotjaments rurals i del nombre d'apartaments respecte dels blocs d'apartaments turístics. En el cas dels càmpings i allotjaments juvenils, la quantia a percebre es distribuirà en funció del número de places.

L'ajut s'haurà de destinar al finançament de les despeses corrents que les persones interessades hagin sufragat amb relació directa amb l'activitat empresarial durant el període del 14 de març de 2020 i fins al 9 de maig de 2021. Aquestes despeses subvencionables podran ser en concepte d'arrendament del local, compra de mercaderies i aprovisionaments, subministraments d'energia elèctrica, aigua, gas i comunicacions, despeses de reparacions i conservacions del local, quotes d'autònoms i de la seguretat social i de material d'adequació de les mesures sanitàries per la Covid-19.

Les bases reguladores, la convocatòria i el model de sol·licitud normalitzat dels ajuts, es poden consultar aquí. El termini per presentar les sol·licituds és de 10 dies naturals, des del 8 de setembre fins al 17 de setembre, i s'ha de presentar a la seu electrònica de l'Ajuntament de Cambrils, a través d'aquest enllaç.

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: