VEREMA

Valls prepara una nova edició de l'esmorzar dels veremadors

Tindrà lloc dissabte 25 de setembre a la plaça del Blat

per Nació Tarragona, Reus, Catalunya | 9 de setembre de 2021 a les 13:25 |
Imatge d'arxiu d'una vinya | ©BlueCollectors
El pròxim dissabte 25 de setembre tindrà lloc la tercera edició de l'Esmorzar de veremadors, una de les activitats promocionals del mercat de la fruita i la verdura. L'esmorzar, organitzat per l’Associació de Restauradors de Valls conjuntament amb la Regidoria de Comerç i Turisme i la Societat Agrícola de Valls, serà de dos quarts de nou del matí a les dotze del migdia a la plaça del Blat. Aquest any com a novetat s’establiran dos torns, el primer de dos quarts de 9 a 10 del matí i el segon de dos quarts d'11 del matí a 12 del migdia. El format s'ha modificat per tal d'adaptar-se a les mesures de seguretat marcades pel Covid.

L'activitat consistirà amb un esmorzar popular a base de sardines, en un acte que també comptarà amb l'actuació musical del grup Fenya Rai. El preu de l'esmorzar és de 3 euros i inclou tres sardines de la costa, pa de pagès, tomaca, alls, raïm i aigua o vi. Els tiquets es poden comprar anticipadament a l'Oficina Municipal de Turisme, al carrer de la Cort número 3.

L’esmorzar de veremadors és una de les activitats incloses a la campanya “Vine al mercat, hi trobaràs la ciutat autèntica”, el mercat de la fruita i la verdura de Valls, amb més de vuit segles d’història. L’objectiu de la campanya de promoció del mercat vol posar en valor els productes km0 que s’hi poden trobar i recordar els beneficis de consumir productes de temporada, així com la importància de mantenir els mercats com aposta per a la sostenibilitat de l’activitat de la pagesia i el model de comerç de proximitat.

Per altra banda, la regidoria de Comerç i Turisme i l'Associació de Restauradors de Valls han organitzat un sopar musical. Es tracta d’una iniciativa que tindrà lloc el divendres 17 de setembre als restaurants Cítric i Dos18. Els comensals podran gaudir, a partir de dos quarts de 9 del vespre, d’un àpat acompanyats de la música que oferirà Ràdio Teulada Loren.

La reserva s’ha de realitzar directament als restaurants Cítric (telèfon 977 608 264) i Dos18 (977 506 251), que presenten un menú de 15 euros per persona. Aquesta activitat se suma a altres com la Favatada popular, l'Esmorzar de veremadors o la Jornada gastronòmica del calçot que també estan organitzades per la regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls i que pretenen potenciar i promocionar la ciutat i el sector de la restauració.
Participació