RECERCA

Les dones amb trastorn límit de la personalitat tenen un mal funcionament de la cognició social

La investigació és part de la tesi doctoral de la psicòloga clínica Aser Alba Coma González

per ReusDigital, 9 de setembre de 2021 a les 12:07 |
La psicòloga clínica Aser Alba Coma González | Cedida
La psicòloga clínica Aser Alba Coma González defensarà el 20 de setembre la seva tesi doctoral titulada Cognición social en mujeres con trastorno límite de la personalidad y su relación con psicopatologia y maltrato infantil.

L’estudi analitza la cognició social (atribució d’emocions, pensaments i intencions en els altres i un mateix) en dones amb trastorn límit de personalitat. Aquesta investigació ha observat un mal funcionament de la cognició social en les dones amb la patologia comentada anteriorment. A més, la severitat de la simptomatologia límit es va relacionar amb una incapacitat per atribuir estats mentals.

L'estudi també va trobar que tant la psicopatologia associada com la història de maltractament a la infància van influir negativament en aquestes habilitats La tesi, que ha estat dirigida pel doctor Alfonso Gutiérrez, es presentarà a les 11h del matí a l’Aula 2 de l’Hospital Universitari Institut Pere Mata.

L’acte és obert al públic però l’aforament està limitat per les restriccions imposades, per això es podrà seguir de forma virtual. 
Participació