SOCIETAT

Jordi Cuixart i Reus Refugi guanyen ex aequo el 37è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal

El lliurament és a l'octubre

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de setembre de 2021 a les 12:23 |
Una imatge d'arxiu de Jordi Cuixart | ACN
El comitè de concessió del 37è Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal ha acordat, amb data de 4 de setembre de 2021, atorgar ex aequo el guardó a Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural i a l'Associació Reus Refugi.

El comitè ha pres la decisió després de valorar en la proposta presentada a favor de Jordi Cuixart que ha demostrat que amb la lluita noviolenta, que inclou el diàleg, la no cooperació, la creació d'alternatives, la desobediència civil i, si cal, la presó, podem transformar lleis i situacions injustes i avançar cap una societat més equilibrada. Pel que fa a l'Associació Reus Refugi, per les accions de denúncia a les polítiques de tancar fronteres a persones que desitgen sol·licitar asil o refugi, així com de facilitar l'acolliment de persones sol·licitants de protecció internacional.

El Memorial per la Pau Josep i Liesel Vidal, dotat amb 8.000 euros, el convoquen anualment el Centre de Lectura i l'Associació Vidal Llecha per distingir persones i entitats dedicades a la defensa i al foment de la pau, el desarmament, l'ecologia i la fraternitat universal.

L'acte de lliurament del Memorial d'enguany tindrà lloc divendres, 8 d'octubre, a les 7 del vespre, al Centre de Lectura de Reus. Prèviament, i també relacionats amb el Memorial, es convocaran dos actes: la conferència, l'1 d'octubre, El activismo social frente a los déficits democráticos, a càrrec d'Ernesto Sarabia, guanyador del Memorial per la Pau 2020; i un acte d'homenatge a Arcadi Oliveres, guanyador, l'any 1985, del primer Memorial, que tindrà lloc el 7 d'octubre.
Participació