OBRES I MILLORES

L’inici de les obres de transformació del raval Santa Anna es preveu a l’octubre

El projecte consisteix en una plaça allargada amb la presència de mobiliari urbà i la limitació de la circulació de vehicles

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de setembre de 2021 a les 11:25 |
Imatge virtual del projecte, un cop s'acabin les obres | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus ha adjudicat les obres de transformació en zona de vianants del tram del raval de Santa Anna entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna. L’adjudicació ha sigut per l’empresa Izer Ingenieria y Economia, per un import de 374.650,80 euros.

El contracte té un termini d’execució de quatre mesos i la previsió és que s’iniciïn el mes d’octubre. El projecte de transformació del raval de Santa Anna preveu convertir el vial en un una illa de plataforma única. El projecte manté les voreres i vorades actuals, i proposa un paviment confortable, d'asfalt polit amb àrids de pedra de color rosada per les zones on hi hagin de circular vehicles de manera ocasional. Una plaça allargada amb la presència d’elements de mobiliari urbà que fomentin per a la ciutadania a peu.

Es planteja que aquesta nova zona serveixi de vestíbul de les botigues i del patrimoni del carrer. A més, un dels objectius és naturalitzar la zona amb l’increment d’espais verds. La idea principal de la intervenció és guanyar un espai per als vianants.

Prèviament a les obres de transformació, Aigües de Reus ha realitzat aquest estiu la renovació de la xarxa de sanejament del raval de Santa Anna, amb una inversió total de 236.750 euros.

Segona fase

En paral·lel, el consistori avança la tramitació de la segona fase del projecte, que és del tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya, i el carrer de Salvador Espriu. El passat mes d'agost, es va adjudicar el contracte per a la redacció del projecte a CIG Enginyeria SLP, per un import de 13.612,50 euros i un termini d'execució de de quatre mesos.

Aquesta segona fase inclourà les mateixes característiques que la primera: guanyar espai per als vianants i transformar el traçat en un recorregut cívic que converteixi els actuals llocs de pas en llocs d'estada i de relació de la ciutadania. Pel que fa a la transformació del carrer de Salvador Espriu en zona de vianants, preveurà garantir l'accessibilitat de l'aparcament privat que hi ha en aquest vial.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: