1 de 10
EXPOSICIONS

El Cementiri General de Reus obre les portes de l’exposició «La mort viscuda»

Detall del cartell de l'exposició | Reus.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 8 de setembre de 2021 a les 11:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Cementiri General de Reus acull a partir del dijous, 9 de setembre, l’exposició que sota el títol La mort viscuda vol ser un espai de reflexió del pas del temps a través de l'evolució que aquest concepte, i l'impacte de la seva percepció sociocultural, han tingut en la nostra societat al llarg de la història.

La Mort Viscuda forma part de les activitats organitzades dins els actes de commemoració dels 150 anys del cementiri, una programació que es va iniciar el gener d'aquest any i que finalitzarà el proper mes de desembre. En aquest cas concret, es tracta d'una exposició presencial concebuda pel Centre de documentació del Patrimoni i la Memòria Carrutxa.

Amb les flors com a fil conductor, la mostra permet endinsar-nos en el món dels sentiments i dels records, el dol i les diverses maneres de conviure amb la pèrdua personal de familiars i amics. Un recorregut basat en diversos referents cromàtics extrets d'una paleta de colors aconseguida a partir d'una detallada observació d'elements funeraris del Cementiri General de Reus, així com dels efectes del pas del temps.

Es tracta d'una proposta contemporània amb un rerefons conceptual a través del qual es van explicant les diferents facetes de la mort amb un seguit de texts de suport que la complementen. L'impacte de les epidèmies, la vetlla dels difunts, la mort infantil, els rituals socials relacionats amb la pèrdua de persones estimades, els espais creats com a memòria dels difunts, els costums lligats amb el dol, els rituals i les ofrenes funeràries, són algunes de les qüestions que es tracten en aquesta exposició que s'ubicarà en una de les sales de l’equipament funerari.

La Mort Viscuda es podrà visitar també dins del programa de les rutes diürnes que cada mes acull el Cementiri General de Reus (generalment cada primer diumenge de mes) i que també són guiades per Carrutxa. Aquesta era una activitat que s'havia programat inicialment fins el mes de juny d'enguany, però donada la demanda existent i l'aforament reduït, s'ha determinat realitzar-les fins a finals d'any.
 

Cartell de l'exposició Foto: Reus.cat

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: