1 de 10
LITERATURA

Els escrits d'Enric Garcia a Reusdigital.cat sobre Guatemala, en un llibre

Lo Diable Gros publica "Cròniques del Quetzal"

El llibre aplega els escrits sobre Guatemala que el periodista Enric Garcia ha publicat a Reusdigital.cat | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 7 de setembre de 2021 a les 16:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El periodista Enric Garcia Jardí (Tarragona, 1992) publica el volum Cròniques del Quetzal. Escrits d'un viatge al nord de Guatemala (Lo Diable Gros, 2021), un llibre que és la crònica d'un viatge en companyia de Francesc Xammar, membre del Comitè Óscar Romero de Tarragona-Reus, "que posa el focus sobre la realitat del país, que en el moment de la publicació d'aquest volum celebra els 200 anys d'independència de l'imperi colonial espanyol", segons s'ha apuntat des de l'editorial.

Els textos de Garcia Jardí, publicats també a Reusdigital.cat, "posen el focus en la realitat precaritzada de les comunitats maies, la seva religió, les llengües nadiues, les pràctiques corruptes dels oligopolis estrangers o la realitat violenta de l'estat, però en tots els textos hi plana una esperança de vida i de persistència malgrat una realitat que s'imposa implacablement sobre la gran majoria de la població del país", segons s'ha assenyalat des de Lo Diable Gros.

La publicació d'aquest volum coincideix amb la data en què se celebren 200 anys de la independència del país centreamericà, el 15 de setembre de 2021.
Participació