MOBILITAT

El Govern valora tornar a instal·lar carrils addicionals a l'AP-7 i la C-32 per evitar embussos en hores punta

També estudia adequar el calendari de restriccions de vehicles pesants a la situació actual i en determinades vies

Vehicles passen el peatge de la Roca sense aturar-se | ACN
per Pere Pratdesaba, Reus, Catalunya | 7 de setembre de 2021 a les 10:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Govern valora tornar a instal·lar carrils addicionals transitoris a l'AP-7 i la C-32 per evitar embussos en hores punta com els que hi ha hagut aquest cap de setmana, el primer sense peatges en aquestes vies. Són propostes que s'han posat sobre la taula en una reunió entre el Servei Català de Trànsit i els nous titulars de les vies alliberades de peatge després de les cues registrades el cap de setmana.

En canvi, en aquesta reunió no s'ha tractat cap mesura com la que aquest matí ha suggerit el director del Servei Català de Trànsit (SCT) en una entrevista a TV3, segons la qual es podria desviar el trànsit de l'AP-7 a la C-32 quan hi hagi embús abaratint els túnels del Garraf o fent-los gratuïts.

La reunió ha comptat amb la participació del mateix Lamiel i de tècnics de l'SCT, a banda de amb la del director general d'Infraestructures del Departament de Polítiques Digitals i Territori, Xavier Flores, de la del cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, Andreu González, i de la de representants d'Abertis i del Ministeri de Foment.

Altres mesures que s'han proposat són potenciar la informació a l'usuari sobre la situació viària actualitzada i aportar, quan sigui possible, rutes alternatives a les vies que registrin retencions, o valorar l'adequació del calendari de restriccions de vehicles pesants a la situació actual i en determinades vies.

Desmantellament dels peatges


A més, s'ha instat les empreses concessionàries a accelerar les tasques de desmantellament de les infraestructures dels peatges per donar continuïtat a la capacitat de tres carrils de l'autopista, i també ha sol·licitat l'obertura de més cabines dels peatges.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: