1 de 10
ENTITATS

El «Bravium a l'exili» recuperarà els cursos de teatre a l'octubre

El Bravium ha aprofitat l'agost per endreçar el nou local on s'estarà | Bravium Teatre
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 6 de setembre de 2021 a les 16:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bravium Teatre ja prepara l'activitat de cara a la nova temporada, la primera que no podrà desenvolupar al Centre Catòlic de Reus. Des de l'entitat ja s'ha descrit l'etapa com el Bravium a l'exili, en una mostra de la confiança que un cop les obres de l'immoble del Pallol s'acabin es podrà tornar a casa. L'ens presidit per Ferran Figuerola té previst, de cara al proper mes d'octubre, començar a impartir cursos de teatre a qui ho desitgi. A través de la xarxa, el col·lectiu cultural ha fet una crida a joves i adults que vulguin prendre-hi part.  Els integrants del Bravium han aprofitat l'aturada de l'agost per acabar d'endreçar i preparar el nou magatzem que acull l'entitat, a tocar de l'Orfeó Reusenc, on precisament hi podran representar alguns espectacles. L'espai ha estat cedit per un soci, tal i com el propi Figuerola va explicar en una entrevista concedida a Reusdigital.cat quan es va arribar a un pacte entre la titularitat del Centre Catòlic, l'Arxiprestat, i l'entitat cultural. 


El local en qüestió és un antic magatzem d'avellanes que s'ha hagut de condicionar per a l'activitat del Bravium. No se sap quan ha de durar l'exili perquè tampoc s'ha fet públic, per ara, el termini de les obres de millora de l'edifici del carrer de la Presó, on el col·lectiu va romandre durant les seves set dècades d'història. Quan l'Església va anunciar el tancament de l'espai no es van concretar els detalls de la seva futura etapa, si bé es va avançar que s'apostaria per un nou model de gestió. El contracte de lloguer del Bravium a l'edifici va vèncer el gener de 2020, i des de llavors els seus directius havien intentat negociar-ne la continuïtat. 


Cal apuntar que el tancament del Centre Catòlic i el posterior trasllat a la nau industrial han alterat els plans de celebració del 70è aniversari del Bravium. Aquest mitjà ja va indicar que l'entitat volia impulsar un premi de creació teatral en memòria de Jaume Amenós, però la seva convocatòria s'ha ajornat. 

 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: