MEDI AMBIENT

L’Ajuntament i la Cambra presenten els primers Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus

Els distingits en cadascuna de les categories rebran 2.000 euros

per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 6 de setembre de 2021 a les 13:46 |
Una imatge de Just i Rubio, encarregats de presentar els premis | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Reus i la Cambra de Comerç han signat aquest dilluns 6 de setembre el conveni per a l'organització de la 1a edició dels Premis pel Medi Ambient Ciutat de Reus. Aquests guardons tenen l'objectiu de reconèixer públicament les millors pràctiques mediambientals per part de les empreses adherides al Pacte pel Medi Ambient de Reus, una plataforma d'empreses i organitzacions de l'àmbit empresarial que aposten per una transformació dels seus models de negoci.

Cadascuna de les empreses participants podrà presentar un màxim de dues “bones pràctiques” que hagin implementat en el període 2020-21. Aquestes accions han de comportar la reducció de forma activa de l’impacte ambiental negatiu dels seus processos, productes i serveis.

Es podran presentar iniciatives vinculades a millores energètiques com ara la reducció del consum energètic o projectes d'energies renovables; millores en aigua per al control i estalvi en el consum d'aigua, o la reducció de l'abocament d'aigües residuals; millores en la gestió de residus, en consum de matèries primeres, etcètera. Els premis estan dotats amb 2.000 euros per categoria. El termini de presentació de candidatures està obert fins el 6 d’octubre. I els guanyadors es faran públics el novembre en un acte organitzat conjuntament entre l’Ajuntament i la Cambra de Reus.

Les tres categories dels premis s’estableixen en funció de la mida de cada una de les empreses. La decisió de premiar aquestes organitzacions correspondrà a un jurat format pel president de la Cambra de Comerç de Reus, el regidor de Medi Ambient, el president de la Jove Cambra de Reus i el president del Grup d’Estudis i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC).

Aquest jurat tindrà en compte aspectes com l’aplicabilitat de les mesures, la seva continuïtat, l’eficàcia, l’originalitat i l’impacte. El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha recordat que en l'any del 135è aniversari de la Cambra "l'aposta per aquests premis esdevé un element estratègic de primera magnitud”. Per la seva banda, el regidor Daniel Rubio ha remarcat que aquests premis són un compromís amb el futur de la ciutat, “un futur net i on l’economia verda sigui predominant el la generació de llocs de feina i clau per al benestar social”. Més enllà de reconèixer les iniciatives ecològiques de les empreses de la ciutat, aquesta primera edició dels premis també vol donar a conèixer “les actuacions d’utilitat pràctica que puguin funcionar com a guies i models a seguir”. Entre d’altres objectius, també presenten voler descobrir noves formes de negoci, fomentar el respecte a l’entorn i incentivar accions a favor del desenvolupament sostenible.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: