1 de 10
PORT TARRAGONA

El Port trasllada una embarcació a Alcanar per ajudar en les tasques de neteja

"Pelícano 1003" durà a terme l'extracció de residus i materials sòlids que es troben al mar

Una imatge de l'embarcació | Port de Tarragona
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 3 de setembre de 2021 a les 13:38 |
Aquest article es va publicar originalment el 3 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres 3 de setembre l'embarcació Pelícano 1003 del Port de Tarragona surt amb destinació Alcanar, per ajudar, en les tasques de neteja i recuperació ambiental, causades pel fort aiguat del passat 1 de setembre. El vaixell s'estarà a la zona del Port d'Alcanar fins a finalitzar les tasques de neteja.

A hores d'ara els equips professionals desconeixen l'estat del fons marí. El vaixell porta com a tripulació un patró i un mariner que seran les persones encarregades de l'acció de recuperació, així com personal (2 persones) a terra de l'empresa Ecolmare, empresa de serveis especialitzada en la neteja de les aigües portuàries, litorals i continentals.

Pelícano 1003 és una embarcació que forma part de la flota marina del port tarragoní amb l'objectiu de minimitzar els impactes a l'entorn, prevenir la contaminació i reciclar els residus per a optimitzar els recursos naturals. L'embarcació serà l'encarregada per donar suport i dur a terme tasques d'extracció de residus i materials sòlids que es troben a hores d'ara al mar a la costa del territori d'Alcanar.

La pluja va arribar als 252 litres per metre quadrat a l'estació d'Alcanar, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Cal afegir que Protecció Civil va activar, en estat de Prealerta, el seu Pla Especial per contaminació accidental de les aigües marines, ja que es va detectar una taca a la bocana del port d'Alcanar. Salvament Marítim, per la seva part, va posar les barreres per contenir-la dins el port d'Alcanar. Per aquests motius, el Port de Tarragona ha ofert els seus recursos per treballar conjuntament amb altres equips professionals i solucionar, al més aviat possible, les destrosses causades per l'aiguat torrencial.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: