MOBILITAT

Casc obligatori: la nova mesura que vol implementar Tarragona als usuaris de patinets elèctrics

La modificació de l'ordenança haurà d'esperar al suport del plenari

per Redacció, Tarragona | 3 de setembre de 2021 a les 09:53 |
El casc serà obligatori a Tarragona per dur patinet elèctric | Ariadna Escoda/ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En la Comissió de Territori de l'Ajuntament de Tarragona del mes de setembre, el govern municipal proposarà incorporar a la normativa local l'obligatorietat de portar casc amb els patinets elèctrics. Segons ha avançat el conseller de Mobilitat Xavier Puig al Diari Més, la mesura vol afavorir la seguretat per als conductors i també serà requisit per a les empreses de lloguer de patinets que n'ofereixin.

Tot plegat forma part de la nova reforma de l'ordenança de mobilitat que l'Ajuntament feia temps que treballava i que necessitarà el suport posterior del plenari, és a dir, almenys un vot per part de l'oposició.

Fins ara el casc segons la DGT en els vehicles de mobilitat personal dins de la ciutat és recomanable i no pas obligatori. Això sí, donat l'elevat nombre d'accidents que es generen a les carreteres amb els patinets, el consistori pot fer una passa endavant i fer-lo obligatori segons normativa municipal. De moment, aquesta modificació no afectaria als usuaris de bicicletes.

Mentrestant, l'empresa Lime espera l'autorització de l'Ajuntament per instal·lar-se a Tarragona. Serà ja la quarta empresa de lloguer de patinets elèctrics a la ciutat, si no res no canvia, després que ja hagin instal·lat els aparcaments requerits.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: