DIADA NACIONAL

L’ANC Reus preveu vendre menys tiquets que altres edicions per aquesta Diada

L’Esquerra Independentista del Camp celebrarà la Diada amb una concentració davant del Mercat Central de Reus

per Adrià de las Heras, Reus, Catalunya | 6 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Imatge d'arxiu d'una manifestació de l'Esquerra Independentista, a Reus, en una anterior Diada | Reusdigital.cat
La secció local de l’ANC encara els últims dies de venda de tiquets per als autobusos i les samarretes de la manifestació de la Diada d’enguany. Tal com assegura una de les membres de la secció reusenca de l’Assemblea, Cori Torroja, per aquesta edició es vendran menys tiquets. De totes maneres, malgrat aquestes previsions, encaren els últims dies amb optimisme: “aquesta última setmana serà la forta”, pel que fa a increment de participants.

El passat dia 3 de setembre la mateixa ANC va anunciar que modificaven l’organització de la manifestació. La mobilització començarà a les 17:14 a Urquinaona, i baixarà per la Via Laietana, girarà pel passeig d’Isabel II i continuarà per l’avinguda del Marquès de l’Argentera fins a l’estació de França, a les portes del parc de la Ciutadella, on es farà l’acte polític.

La previsió inicial era acabar la manifestació a les portes del Parlament, però a causa de l’augment de participació s’ha hagut de canviar. Pel que fa a la venda de tiquets i samarretes a Reus, Torroja afirma que la venda de samarretes està anant millor que la d’entrades pels autobusos. Segons explica, és un fenomen normal, ja que molts manifestants prefereixen desplaçar-se fins a Barcelona amb el seu propi vehicle.

Actes de l’Esquerra Independentista

D’altra banda, com ja és habitual, l’Esquerra Independentista del Camp es manifestarà pels carrers de la capital del Baix Camp. Tal com van anunciar en roda de premsa, els cupaires de la demarcació encaren aquesta Diada amb tres directrius clares: “la confrontació del feixisme, la independència com l’única via i la lluita antirepressiva”.

La jornada de l’Onze de Setembre començarà per als independentistes d’esquerres amb una ofrena floral al monument del Carrasclet, a Capçanes. Posteriorment, celebraran un dinar popular organitzat per Endavant Baix Camp a la Taverna Despertaferro. I acabaran les activitats de la Diada Nacional amb una concentració davant del Mercat Central de Reus a dos quarts de 8 del vespre i un acte polític al passeig de Mata amb diversos parlaments. Un d’ells serà de la diputada tarragonina Laia Estrada.

Prèviament a la Diada Nacional, l’Esquerra Independentista es mobilitzarà el dia 8 de setembre en un acte antirepressiu a la plaça de la Patacada. A partir de les dos quarts de 8 del vespre hi participaran detingudes del 23-S, Advocats de l’1-O, Alerta Solidària i altres encausats i encausades pel Procés.

L’endemà, el regidor cupaire Edgar Fernàndez està citat a declarar als Jutjats de Reus per la seva participació en manifestacions contra la sentència del Procés l’octubre de 2019. Davant d’aquesta cita judicial, els cupaires criden a mobilitzar-se a les portes dels jutjats.
Participació