DIADA ONZE DE SETEMBRE

El filòleg Josep Murgades farà la glossa en l'acte institucional de l'Onze de Setembre

L'acte tindrà lloc a la plaça del Baluard, a les 10 del matí

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 2 de setembre de 2021 a les 14:06 |
Imatge d'arxiu de Josep Murgades | La Guia de Reus
El filòleg Josep Murgades Barceló és el convidat d'enguany de l'Ajuntament de Reus a fer la glossa en l'acte institucional amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que tindrà lloc el matí de l'Onze de Setembre.

Josep Murgades (Reus, 1951) és catedràtic de Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona; estudiós del Noucentisme; coeditor filològic de diversos volums de l'obra completa d'Eugeni d'Ors i de Pompeu Fabra, sobre els quals és autor de diferents estudis; codirector de la revista de llengua i literatura Els Marges; i traductor d'autors alemanys: Goethe, Kafka, Panizza, Klabund, Mann, Hesse, Bernhard... Ha estat reconegut com a Soci d'honor del Centre de Lectura de Reus, i amb la Medalla de la Ciutat de Reus el 2011.

L'acte institucional tindrà lloc a la plaça del Baluard, a les 10 del matí. El programa preveu també els parlaments de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer; i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó; així com l'ofrena floral de la corporació municipal i l'acompanyament musical del Quartet Floral i la interpretació de l'Himne a Sant Jordi i el Cant dels Segadors, a càrrec de l'Orfeó Reusenc.
Participació