SUCCESSOS

Enxampen un home amb catalitzadors robats de vehicles de Tarragona

Els venia després a gestors de residus de la comarca

per Redacció, Tarragona | 2 de setembre de 2021 a les 10:01 |
Alguns dels catalitzadors localitzats. | Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns un home, de 36 anys i veí de Tarragona, com a presumpte autor d'un delicte de furt i danys. La detenció és el resultat d'una investigació iniciada a principis de juliol arran del furt d'un catalitzador d'un vehicle estacionat en un aparcament d'una àrea comercial de Tarragona.

Els agents que es van fer càrrec del cas van poder concretar que l'autor dels fets circulava amb un vehicle amb unes característiques concretes i es va fer una difusió interna a la resta de patrulles amb l’objectiu de detectar-lo. Gràcies a aquesta informació el 6 d'agost una patrulla de seguretat ciutadana va aturar el vehicle mentre circulava per Tarragona i els agents van poder identificar al conductor.

Posteriorment els investigadors van constatar que aquesta persona havia venut catalitzadors anteriorment a gestors de residus de la comarca i que tenia antecedents pels mateixos fets. Finalment dilluns el va aturar una patrulla mentre circulava amb un altre vehicle quan es dirigia a un gestor de residus del polígon industrial Francolí. Al vehicle hi transportava quatre catalitzadors amb signes evidents que havien estat tallats i extrets i que, per tant, no procedien d'un desballestat habitual.

Davant dels fets els agents el van arrestar com a presumpte autor d'un delicte de furt i danys. La investigació continua oberta per determinar la procedència dels catalitzadors que duia al vehicle i no es descarten noves imputacions. Els catalitzadors de vehicles contenen quantitats significatives de platí i això els dona un valor rellevant al mercat del reciclatge. La sostracció del catalitzador, al tallar-lo i extreure'l barroerament, també causa nombrosos danys al vehicle. El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va passar ahir a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
Participació