1 de 10
OCUPACIÓ

Instagram: una porta virtual cap al món laboral

Moltes persones joves utilitzen les xarxes socials per compartir coneixements i guanyar visibilitat professional

Imatge d'arxiu | Cedida
per Alba Cartanyà, Reus, Catalunya | 20 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Paula Caballero (Reus, 1997) ha estudiat Periodisme i ha anat aprenent sobre esport, hàbits saludables i cura personal. Aquest procés s'ha vist reflectit al seu perfil d'Instagram, que ha anat derivant cap a un espai més professional on comparteix consells i exercicis amb una comunitat de gairebé 27.000 persones. La mateixa xarxa social utilitza la Marta Ferran (Reus, 1997) per divulgar i conscienciar al voltant de la salut mental. Ella és psicòloga, té un màster en Prevenció i Tractament de la Violència Familiar, i va optar per engegar un perfil expressament amb la intenció de generar reflexió, donar-se a conèixer i créixer en l'àmbit personal i professional.

Avui dia, hi ha moltíssims exemples de persones joves que, o bé han canviat el tarannà del seu perfil a les xarxes per adaptar-lo a un context més professional, o n'han creat un de nou per tal de compartir amb els usuaris informació d'interès. La Paula recorda que va començar a compartir els seus avenços físics i mentals amb els entrenaments, així com el seu estil de vida, i que mai s'hauria imaginat que les seves publicacions "podien servir d'inspiració".

Ampliar els contactes

La Marta assenyala que actualment hi ha "moltes dificultats per trobar feina i noves oportunitats", i que ella no volia deixar escapar l'ocasió d'ensenyar el que és capaç de fer, encara que sigui a través d'internet: "Crec que és molt important la xarxa de contactes, tant de professionals del sector com de persones usuàries", ressalta.

Les dues consideren que Instagram és l'eina idònia, perquè l'utilitza molta gent, i perquè permet difondre coneixement de manera "visual i directa", alhora que facilita la proximitat entre creadores i consumidores. "Em sento molt còmoda amb el meu perfil i amb tothom qui em segueix, és com la meva segona casa", reconeix Caballero.

També estan d'acord en reivindicar que hi ha molta feina darrere de cada publicació, tant de planificació com de producció. Cap de les dues té formació específica en gestió de xarxes ni res per l'estil; sinó que han anat aprenent "sobre la marxa" i informant-se pel seu propi compte.

Un camí per créixer 

Tot i que creuen que la mateixa existència del perfil ja és útil, perquè el fet de compartir "contingut de valor" pot ajudar a "persones que no coneixes", les dues ho veuen com un pas per arribar més lluny: "Pot ser una via interessant per encetar grans projectes", expressa Caballero.

Així, Instagram i altres xarxes socials actuals (com poden ser Twitter o Tik Tok) comencen a esdevenir "noves maneres de treballar", assenyala Ferran. La Paula constata que són espais on "passem hores i hores" i que també poden tenir una vessant d'aprenentatge. En aquesta línia, la Marta ressalta que les persones joves "ens estem constantment adaptant, encara que això no es valori" i conclou: "Avui dia, les xarxes són un bon lloc on mostrar el que saps fer i reivindicar que estem preparades".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: