1 de 10
ACTIVITATS

Els Centres Cívics ofereixen més de 150 activitats presencials i virtuals

La programació de tardor-hivern inclou novetats com classes d'àrab, cant de mantres o conta-contes per adults

La regidora Flores durant la presentació | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 1 de setembre de 2021 a les 10:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals presenta la nova programació de tardor-hivern de la Xarxa de Centres Cívics amb activitats adaptades a la situació sanitària, encara marcada per la incertesa. Per això, s'ha decidit combinar les activitats presencials amb propostes en línia.

El nou catàleg, sota el lema "Deixa't emportar pel vent", arriba a més de 150 propostes pels mesos d'octubre a febrer de 2022 i està plantejat per donar resposta a múltiples interessos i àmbits d'interès de la ciutadania. D'aquesta manera, l'oferta tradicional de cursos i tallers es complementa amb activitats orientades a potenciar les relacions ciutadana i associativa dels usuaris i també a donar resposta a les necessitats de la ciutadania en aquest moment excepcional marcat per la pandèmia. La temàtica és molt variada: arts escèniques i musicals, arts plàstiques i manuals, balls i danses, creixement personal, activitats físiques i esportives, fotografia i creativitat digital, gastronomia, idiomes, informàtica i noves tecnologies, etcètera.

Continuarà la programació gratuïta amb les iniciatives ja consolidades del cicle Tocats pel vent, denominat així perquè gairebé tots els centres cívics tenen nom de vent. En aquest apartat s'ha programat l'espai Rutes i més amb sortides per conèixer l'entorn més proper de la nostra ciutat promovent la salut i el benestar. També repeteix Cultuquè?, un espai de difusió cultural i de coneixement, amb propostes entorn del teatre, la poesia, la pintura o la música, entre altres, i es manté i reforça l'espai de les activitats en família, on els pares, mares o avis poden venir a realitzar l'activitat programada conjuntament.

Com ja és habitual, s'ha programat un calendari d'exposicions que recorreran els diferents centres cívics amb temàtiques diverses que van des de la fotografia artística al compromís social.

La regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores ha manifestat que els Centres Cívics "són equipaments per a la ciutadania i, com a tal, donem espai a aquelles entitats i associacions que necessiten dur a terme una activitat sigui d'atenció directa o grupal intentant tornar a la presencialitat de totes aquestes activitats de les entitats que s'havien quedat aturades". En aquesta línia, ha remarcat: "Continuem oferint un espai segur, complint amb les normes i aforaments recomanats pel Procicat". 

Novetats

Dins de l'apartat d'idiomes, en la nova programació s'incorporen l'àrab, el japonès i l'italià. Com a novetat del bloc musical i de creixement personal s'han incorporat els tallers de cerimònia del te, cant de mantres (kirtan ioga), la cantada d'havaneres i conta-contes per adults.

A causa de la bona acollida dels tallers de guitarra, també s'incorpora el taller d'un altre instrument de corda com és l'ukelele. De les activitats infantils cal destacar petits cuiners, guitarra infantil o lectura infantil amb gossos.

Continuen les activitats esportives com el iogalates, txi-kung, biodansa, acro-ioga... En l'espai de gastronomia hi haurà tallers presencials de cuina de tot el món en diferents horaris i per a tots els gustos.

Adaptació a la pandèmia

Els centres cívics prendran les mesures de prevenció necessàries per garantir la seguretat dels usuaris (aforament, distància, desinfecció, etc...), d'acord amb les directrius de les autoritats sanitàries. Es continuarà amb la política de devolució de quotes. L'organització es reserva el dret d'anul·lar o modificar les activitats programades, i en aquest cas es retornarà l'import del curs o la part proporcional a les persones inscrites.

El termini de preinscripció a les activitats és del 13 i el 30 de setembre de 2021, i les matrícules estaran obertes mentre hi hagi places disponibles. Es faran preferentment per internet o presencialment a les consergeries dels centres cívics, de 9 del matí a 1 del migdia i de 4 de la tarda a 8 del vespre, en el cas que no siguin possibles les altres vies.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: