1 de 10
FAUNA

Sobreviuen 71 tortugues del niu de la platja del Miracle de Tarragona

D'aquestes, 19 han estat traslladades al CRAM pel seu estat de debilitat

Voluntaris desenterrant els ous que encara quedaven al niu de la platja del Miracle de Tarragona. | Ajuntament de Tarragona
per Redacció, Tarragona | 1 de setembre de 2021 a les 09:24 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts al matí, tècnics especialistes han obert el niu de tortuga de la platja del Miracle de Tarragona i han comprovat que hi quedaven 19 tortugues a les quals s'ha ajudat a sortir, amb aquestes n'han nascut un total 71. Del nombre total d'exemplars nascuts aquests dies, 19 s'han traslladat al CRAM per tractar-se d'individus més dèbils, i allà viuran durant un any per tal d'assegurar que siguin viables a l'hora de tornar al mar. Les altres tortugues s'han alliberat i s'ha desmuntat el punt de custòdia i el tancament del niu a la platja del Miracle.

El dia 10 de juliol, una tortuga babaua va pondre 99 ous, 2 dels quals es van trencar. 20 dels ous es van traslladar a una incubadora del CRAM per tal d'assegurar que tirin endavant. Des de aquest dia han estat unes 150 persones que han col·laborat en les tasques de custòdia i vigilància del niu en torns de 3 hores en grups reduïts durant les 24 hores del dia.La campanya de voluntariat ambiental per al seguiment de fauna marina s'organitza des de departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona des de l'any 2015. Té com a objectiu preservar les poblacions d'animals com la tortuga babaua que arriben a la nostra costa i permet sumar esforços amb les entitats ambientals i els voluntaris que hi participen.  

El voluntariat se centra en efectuar seguiments periòdics a les platges del municipi, donar avís de la presència d'indicis de posta de tortuga i custodiar els nius fins al moment de l'eclosió dels ous. Així mateix, s'encarrega de la detecció de mamífers marins o elasmobranquis (rajades i taurons), entre altres que es puguin trobar vora la costa. Finalment, participa de la educació, divulgació i sensibilització ambiental de la ciutadania.  

La campanya compta amb la col·laboració de les entitats ambientals del territori: GEPEC, GATA, Ecologistes en Acció, La Sínia, Plataforma Salvem la Platja Llarga i Greenpeace. Aquest any també s'hi han sumat altres serveis municipals com el Servei de Socorrisme i Salvament de platges, la Guardia Urbana de Tarragona o el departament de Neteja Pública. A més de la tasca dels voluntaris i serveis municipals, també es vol agrair la col·laboració de l'Autoritat Portuària i l'entitat Cel Rogent que ha treballat en les tasques de coordinació del voluntariat, així com la complicitat del la Generalitat de Catalunya i el CRAM.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: