1 de 10
MEDI AMBIENT

GEPEC-EdC rebutja les MAT projectades a Catalunya i presentaran al·legacions al projecte

L'entitat estén la mà a consells comarcals i ajuntaments per fer front plegats al macroprojecte de Forestalia

Imatge d'arxiu dels representants de GEPEC-EdC a Reus | ACN
per Reusdigital.cat, Tarragona | 31 d'agost de 2021 a les 17:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'entitat ecologista GEPEC-EdC presentarà al·legacions contra la construcció de les línies de molt alta tensió (MAT) projectades a Catalunya. El macroprojecte del clúster de renovables del grup saragossà Forestalia preveu creuar les Terres de l'Ebre i Tarragona, afectant una quarantena de municipis. GEPEC-EdC insisteix en l'impacte paisatgístic que pot tenir aquest projecte envers els espais naturals protegits i la fauna de la zona. També reitera l'afectació que tenen aquestes infraestructures en la salut i la qualitat de vida de les persones. Davant d'aquesta situació, l'entitat ha estès la mà a consells comarcals i ajuntaments de la demarcació per fer front comú amb la voluntat de treballar coordinadament i aturar el projecte.

Prèviament, altres organismes com Unió de Pagesos o Xarxasud ja s'han posicionat en contra d'aquest avantprojecte, que vol generar energia eòlica i fotovoltaica a l'Aragó i portar-la a Catalunya mitjançant línies MAT. A finals de juliol, el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) va publicar el procés d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental i la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia dels parcs eòlics 'Clúster Begues'. Ara, la Generalitat resta a l'expectativa de dos altres parcs a Isona (Pallars Jussà) i a Rubí (Baix Llobregat).

Per la seva part, diversos ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès treballen en la presentació d'un únic paquet d'al·legacions contra la infraestructura. Per fer-ho possible, es compta amb un equip tècnic que s'encarregarà de redactar el document conjunt, que s'haurà d'entregar abans del 10 de setembre, data en què finalitza el termini d'al·legacions.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: