1 de 10
MOBILITAT

Fora peatges i fora barreres a la rotonda de Torredembarra: la llarga reivindicació veïnal

Membres de la plataforma Reobrint Rotonda han celebrat aquesta passada nit l'eliminació dels new jersey que els dificultaven l'accés per carretera entre diferents nuclis del Baix Gaià

Les barreres de la rotonda de Torredembarra, retirades finalment. | Cedida
per Redacció, Tarragona | 31 d'agost de 2021 a les 09:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Va ser al 2018 quan el govern espanyol va decidir instal·lar a la rotonda entre Torredembarra i el peatge de l'AP-7 unes barreres de ciment per tal de fer més fluid el trànsit de vehicles. Molts d'ells aprofitaven la rebaixa del peatge entre Tarragona i Torredembarra per sortir i tornar a entrar a la via de pagament i això havia provocat alguns accidents. La decisió de limitar la circulació en aquesta rotonda va tenir, però, efectes col·laterals: veïns tant de Torredembarra com de la urbanització altafullenca de Brises del Mar no podien accedir a les carreteres secundàries i havien de fer un tomb important per arribar a la seva destinació dins del Baix Gaià.

Després de moltes protestes a la mateixa rotonda, organitzades des d'associacions veïnals i per xarxes socials, van aconseguir la promesa d'un camí alternatiu, però que mai es va arribar a fer realitat. La perspectiva que els peatges s'acabarien aquest 2021 va fer allargar la problemàtica fins aquesta passada nit: la retirada dels peatges ha acabat, també, amb els new jerseys.

D'aquesta manera, a partir d'aquesta setmana ja es pot circular de manera completa per una rotonda que uneix Torredembarra amb l'N-340, l'AP-7 i també una carretera d'interior (la T-214) que es dirigeix cap a la urbanització de Brises del Mar i altres municipis com la Riera de Gaià o la Nou de Gaià.

Els membres de la plataforma Reobrint Rotonda han celebrat la retirada dels blocs de ciment a mitjanit, quan una grua ja procedia a retirar-los. Alguns d'ells porten els fills a l'escola o a l'institut a Torredembarra, mentre que d'altres hi treballen, i durant els últims tres anys han hagut de fer una volta de mitja hora addicional. Tota una fita per celebrar.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: