ENSENYAMENT

Els alumnes vacunats ja no s'hauran de confinar en cas de contacte estret

El curs arrencarà amb mascaretes a les aules i el Govern fa una crida a les famílies perquè vacunin els fills

Alumnes amb mascareta a una escola de Catalunya | ACN
per Joan Obiols / Bernat Surroca, Barcelona, Catalunya | 30 d'agost de 2021 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Presencialitat en tots els cursos i mascareta a les aules. El Govern ha presentat aquest dilluns al matí en roda de premsa el protocol sanitari per l'inici del curs escolar 2021-2022. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la portaveu del Govern, Patrícia Plaja han explicat les mesures sanitàries que començaran les classes el pròxim 13 de setembre. L'executiu català obre la porta a possibles canvis de les mesures sanitàries de cara el segon i tercer trimestre, tenint en compte l'evolució de la pandèmia i el procés de vacunació. 

El nou curs continuarà sent en un context de pandèmia, i per això es vol "minimitzar l'impacte del virus". De la mateixa manera que l'any passat, tots els centres començaran les classes de manera presencial i els alumnes hauran de seguir portant la mascareta. Plaja ha explicat que l'evolució del virus "ha fet que els experts demanessin mantenir l'ús de la mascareta". Enguany, però, hi haurà diferències respecte al curs passat, perquè ja hi ha la possibilitat de vacunar una part "molt important" dels alumnes. "Això ha de servir perquè les escoles siguin encara més segures", ha defensat Plaja. La portaveu del Govern ha fet una crida a vacunar els més joves: "És molt important començar les classes amb el màxim d'alumnes vacunats amb pauta completa. És el deure que tenen els joves i les seves famílies abans del 10 de setembre", ha dit Plaja. Segons l'executiu català, l'evolució  continuada de la situació sanitària marcarà les mesures que s'aplicaran a les escoles.

Així doncs, el curs començarà amb el 100% de presencialitat en totes les etapes i es manté l’organització en grups de convivència estable, però a diferència de l'any passat, no caldrà mantenir la distància de seguretat entre membres ni caldrà confinar-se en cas de contacte estret en aquells casos que  l'alumne tinguin la pauta completa, els que no estiguin immunitzats, hauran de confinar-se i seguir les classes en línia. El curs també començarà amb activitats extraescolars, però es recomana que s'iniciïn a l'octubre amb grups de 10 alumnes. Al pati es permetrà la interacció entre diversos grups de convivència, sempre amb mascareta. En cas que només hi hagi un grup de convivència, els membres podran interaccionar entre ells sense mascareta. Per altra banda, caldrà mantenir el protocol de ventilació i el rentat de mans freqüent, amb sabó o gel hidroalcohòlic. 

Les entrades i sortides a les escoles es mantenen esglaonades, però a diferència del curs passat, no hi haurà un interval de 10 minuts de temps entre grups ni es prendrà la temperatura. Les famílies podran acompanyar els alumnes a dins les instal·lacions del centre escolar: "Això implicarà que no caldrà que es quedin a la porta com fins ara: podran acompanyar l'alumnat fins a l'aula si l'entrada és pel pati", ha detallat González Cambray. Per altra banda, el Govern ha anunciat que les reunions entre pares i professorat seran en un format "híbrid", i que les festes escolars hauran de ser a l'aire lliure, i si són dins del centre, "hauran de ser amb el grup estable", ha detallat el conseller d'Educació.
 

La setmana passada, el Govern proposava mantenir les quarantenes a les escoles quan es detectés un positiu al grup, i eliminar-les progressivament als instituts pels alumnes d'ESO, Batxillerat i cicles formatius, on el procés de vacunació és més avançat. Alhora, l'executiu espanyol i les comunitats autònomes acordaven en la Conferència Sectorial d'Educació, les principals mesures sanitàries pels centres educatius de cara el nou curs escolar. D'aquesta manera, decidien mantenir la presencialitat en totes les etapes, l'obligatorietat de la mascareta a partir dels 6 anys, els grups de convivència, la ventilació a les aules, i la desinfecció i neteja dels espais. A banda, obrien la porta a rebaixar la distància personal a 1,2 metres, però ho condicionaven a l'evolució de la vacunació entre els grups més joves. 

 

 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: