INFRAESTRUCTURES

Cambrils convoca subvencions per a la rehabilitació de les naus del Polígon Belianes Est

Les ajudes tenen una dotació pressupostària de 150.000 euros i es poden sol·licitar fins al 30 de setembre

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 30 d'agost de 2021 a les 09:37 |
Un dels carrers del polígon Belianes | Revista Cambrils. Lluís Rovira i Barenys
L'Ajuntament de Cambrils ha convocat subvencions per despeses per a la rehabilitació de les naus del Polígon Belianes Est i per adequar-les a la normativa sectorial vigent. L'objectiu dels ajuts és assolir el compliment dels requisits de protecció passiva de totes les naus, seguint el programa de regularització de les activitats existents aprovat el 2014. Les subvencions tenen una dotació pressupostària de 150.000 euros (50.000 per l'exercici del 2021 i 100.000 per l'exercici 2022).

El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, ha recordat que les primeres edificacions són dels anys 70 i s'han anat construint en grups fins al 2003, seguint models constructius molt diversos, i ha explicat que moltes naus necessiten o han necessitat intervencions per adequar-se a l'actual normativa de prevenció d'incendis i ser hàbils per desenvolupar-hi activitat industrial. "Volem donar un nou impuls al polígon perquè és l'únic que tenim desenvolupat al municipi i cal que estigui preparat i en condicions per acollir les activitats econòmiques que requereixin estar fora del nucli urbà", ha conclòs el regidor.

Els ajuts són de 800 euros per adequar les lluernes de les cobertes, 1.800 euros per protegir amb franges tallafocs les parets i façanes i de 2.225 euros per la ignifugació o tractament de les estructures de ferro. Poden ser beneficiàries de les subvencions les persones físiques o jurídiques, propietàries de les edificacions i/o les persones titulars de les activitats, sempre que acreditin haver-les de costejar o haver-les costejat.
Participació