SOCIETAT

L’adéu de les cabines telefòniques

A Reus, ja les desmunten

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 d'agost de 2021 a les 16:40 |
Un operari desmunta una cabina, aquest dijous, al passeig de Prim | Xavier Robert
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les cabines telefòniques són gradualment desmuntades del nostre espai urbà. En els últims anys, la seva presència ha anat a menys i la decisió és de retirar-les completament. L’auge de la telefonia mòbil, unit al cost de manteniment d'aquestes infraestructures i els atacs vandàlics dels quals són objecte, han portat al fet que cap operador telefònic vulgui licitar per aquest servei que, habitualment, queda desert en el concurs que es convoca.

Fa poc més de dues dècades, les cabines eren imprescindibles en el seu servei comunicatiu i ara han esdevingut obstacles en el paisatge, menys quan les operadores telefòniques no funcionen o quan cal aixoplugar-se.

A Reus, també s’estan retirant les poques que resten, tal com mostra la imatge captada al passeig de Prim. A partir que s’aprovi la nova Llei estatal de Telecomunicacions, a la tardor, tant cabines com guies de telèfon deixaran de ser considerades un “servei universal obligatori”, tot i que es mantindran segurament en funcionalment fins al 31 de desembre.

També us pot interessar:
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: