SOCIETAT

Detingut un monjo del Monestir de Poblet per tocaments sexuals a una menor

L'abadia decideix apartar-lo de l'activitat pastoral, i assegura que col·laborarà amb les autoritats per "depurar responsabilitats"

per Albert Vilanova, Reus, Catalunya | 26 d'agost de 2021 a les 12:22 |
Monestir de Poblet | Wikipedia Commons
Un monjo del Monestir de Poblet ha estat detingut pels Mossos d'Esquadra per presumptes tocaments sexuals a una menor. Els fets es van produir el 15 d'agost, i la denúncia i la detenció, aquest dimecres, dia 25. En aquest moment, es troba a disposició judicial. 

Els fets s'haurien produït, presumptament, a l'interior mateix del monestir de Poblet, i haurien afectat una menor d'edat que s'hi trobava de visita turística. La denúncia va ser presentada aquest dimecres. Aquesta és la primera vegada que el monestir (que forma part de l'Arxiodiòcesi de Tarragona) apareix vinculat a un cas d'aquesta mena.

El pare abat ha traslladat la informació a la comunitat i, "d’acord amb el Consell del Monestir", ha prohibit de manera cautelar al monjo exercir els seus drets capitulars, realitzar qualsevol activitat pastoral i abandonar la clausura", segons manifesta el Monestir en un comunicat.

També s'ha obert la investigació prèvia canònica per tal d’"informar dels fets a la Congregació per a la Doctrina de la Fe" tan aviat com sigui possible. A més, el Monestir anuncia que col·laborarà amb les autoritats policials i judicials per tal d'aclarir els fets i "depurar les responsabilitats" que se’n puguin derivar, "respectant sempre el dret a la presumpció d’innocència" de l’acusat.

El comunicat també vol "mostrar la solidaritat i recolzament" amb els afectats, "particularment amb la família de la menor". El Monestir assegura que "ens dol profundament aquesta situació i manifestem de manera contundent el compromís i la voluntat de lluitar contra tota mena d’abusos a l’Església". Des de l'abadia, "lloc estimat pels catalans i gent d’arreu del món", es creu que aquest "ha de ser un lloc absolutament segur per a la infància i la joventut".

Comunicat del Monestir de Poblet by naciodigital on Scribd

Participació