BROSSA

Reus va augmentar l’índex de recollida selectiva el 2020, fins al 34,52%

Suposa un increment del 2,12% respecte les xifres de 2019

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 26 d'agost de 2021 a les 12:03 |
Noves estructures porta sacs per reciclatge adquirides en el marc d'una campanya del consistori | Reus.cat
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Reus ha augmentat l’índex de recollida selectiva, tot tancant l'exercici de 2020 amb el 34,52%, segons les dades de l’Agència Catalana de Residus. Suposa, han indicat aquest dijous fonts municipals, un increment de més del 2,12% el respecte 2019, quan es va tancar l’any amb un 32,4%. L’augment és progressiu respecte 2018, quan l’índex de recollida selectiva a la ciutat es va situar en el 29,86%, segons les dades del mateix organisme.

Al llarg dels sis primers mesos d’aquest 2021, l’índex de recollida selectiva també ha tingut una evolució positiva amb un 6% d’increment en el reciclatge de matèria orgànica, un 4,19% en el paper i el cartró i un 1,91% d’increment dels envasos. Per contra, el reciclatge de vidre ha disminuït un 4,65%. L’objectiu municipal, s'ha apuntat des del consistori, és d’un increment anual de la recollida selectiva del 2% per assolir el 50% en els propers anys.

En aquest sentit, el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, Daniel Rubio, ha exposat que “tot i que l’evolució és positiva i en els darrers cinc anys hem augment en 10 punts l’índex de recollida selectiva no podem ser conformistes perquè encara som lluny dels estàndards europeus”.

Prevenció i divulgació"Per tal d’incidir en la prevenció de residus i millorar les dades de recollida selectiva", la regidoria de Medi Ambient va engegar a principis d’estiu un nou pla de millora de la recollida comercial. La posada en marxa d’aquest pla preveu, en un màxim d’11 mesos, visitar més de 700 establiments de l’àmbit de la distribució alimentària, l’atenció sanitària, la restauració i els centres d’ensenyament de la ciutat i incrementar en un 50% les dades de recollida selectiva al sector comercial.

En el marc del nou Pla de Prevenció de Residus també s’està portant a terme un "impuls" de les polítiques de prevenció de residus i sostenibilitat a les festes i activitats organitzades pels barris, en col·laboració amb la regidoria de Relacions Cíviques i amb el suport de les entitats i associacions de veïns.

Amb l'objectiu de tendir a la reducció del rebuig i minimitzar la producció de residus, s’han adquirit 50 estructures porta sacs, amb un cost de 5.834,62 euros, destinats a cobrir la recollida selectiva als esdeveniments lúdics i festius. En la mateixa línia s’està treballant de manera conjunta en l’adquisició, gestió i promoció de vaixella reutilitzable per a les festes dels barris.

La regidoria també continua amb l’impuls de les accions de sensibilització i comunicació per involucrar en l’Agenda 2030 i el Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la ciutadania de Reus i amb l’objectiu d’implementar les "3R: reduir, reutilitzar i reciclar".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: