EQUIPAMENTS

L'Ajuntament licita el servei d'alimentació del Centre Social El Roser

El contracte està reservat a entitats d'inserció laboral

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 25 d'agost de 2021 a les 09:57 |
L'interior del Centre Social El Roser | Ajuntament de Reus
L'Ajuntament de Reus ha publicat al perfil del contractant la licitació del contracte del servei d'alimentació del Centre Social El Roser. El servei proporciona, de forma temporal, àpats elaborats i aliments no preparats a persones i famílies que necessiten ajuda per a la subsistència o no poden fer front autònomament a l'adquisició o elaboració d'àpats en el seu domicili o lloc de residència. La licitació, amb un pressupost anual 420.778,05 euros, està reservada a entitats d'inserció.

Un dels principals objectius de les empreses d'inserció és proporcionar oportunitats formatives i laborals a persones en risc d'exclusió social per tal d'aconseguir la seva incorporació al mercat laboral ordinari. L'estructura laboral prevista és de 16 llocs de treball, 10 dels quals destinats a persones amb dificultats d'inserció laboral. La durada del contracte serà d'un any a partir de la formalització del contracte, i es podrà prorrogar any per any fins a tres anys més. La durada total del contracte, inclosa la pròrroga no podrà excedir de 4 anys.

El servei d'alimentació bàsica està format pel servei de menjador social i rebost social. Els dos serveis d'alimentació proporcionen els àpats i aliments de forma gratuïta i temporal. Paral·lelament, el Centre Social el Roser, disposarà d'un servei de cafeteria obert a la ciutadania.

Menjador social

És un espai col·lectiu per al consum d'àpats elaborats en el mateix espai i també per la distribució d'aliments preparats i consumits al domicili particular. Segons l'estructura de personal prevista, la capacitat màxima d'elaboració diària d'àpats és de 240 àpats.

S'estableix la distribució d'àpats amb tres modalitats de prestació: àpats presencials (àpats per dinar diàriament a la sala del menjador social, de dilluns a divendres, d'1 a dos quarts de 3 del migdia); àpats per endur-se (per emportar-se en carmanyola diàriament, de dilluns a divendres, i en horari de recollida, de 12 a 1 del migdia a la sala del menjador social); àpats a domicili (lliurats al domicili, 3 dies a la setmana, en la franja horària de 9 del matí a 1 del migdia); i serveis complementaris (àpats per sopar i àpats pels dies de caps de setmana i festiu).

Rebost social

És un servei de lliurament d'aliments secs, frescos, cuinats i congelats, que pal·liar situacions d'urgència social bàsica. Segons l'estructura de personal prevista, la capacitat màxima d'atenció és de 400 famílies a la setmana (25 famílies per hora d'atenció i entrega d'aliments). L'entrega d'aliments del rebost social pot ser setmanal, quinzenal o mensual. L'horari d'atenció prevista inicialment és de dimarts a divendres de dos quarts de 10 a dos quarts de 12 del matí i de dilluns a dijous de 4 a 6 de la tarda. Aquest horari pot variar a proposta de l'entitat adjudicatària.

Servei de cafeteria

Vinculat a l'objecte del contracte s'estableix l'autorització d'ús privatiu de les instal·lacions i equipament de la cafeteria ubicada a sala del menjador social del Centre Social el Roser. S'estableix aquesta condició especial d'execució de caràcter social tenint en compte la necessitat d'integrar el Centre Social el Roser en el seu entorn més proper oferint un servei obert a la ciutadania en general. L'autorització d'ús d'aquestes instal·lacions està subjecte al pagament d'un cànon de 1.500 euros anual i a romandre obert en horari de tres quarts de 8 a tres quarts de dotze del matí en dies laborables i oferir el servei de cafeteria.
Participació