1 de 10
ENERGIA

El Consell Comarcal del Baix Camp sol·licita una pròrroga per presentar les al·legacions contra la MAT

"Per la complexitat i extensió del projecte"

El Consell Comarcal del Baix Camp ha demanat 15 dies per presentar al·legacions al projecte | Reusdigital.cat
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 d'agost de 2021 a les 16:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La presidenta del Consell Comarcal del Baix Camp, Rosa M. Abelló, ha signat el decret en què l'ens comarcal es persona com part interessada davant el projecte de construcció d'una línia de molt alta tensió (MAT) entre l'Aragó i Barcelona (l'anomenat Clúster Begues), i sol·licita una ampliació del termini per presentar les al·legacions.

L'ens ha volgut recordar que l'anunci d'informació pública de sol·licitud d'autorització administrativa i declaració d'impacte ambiental d'aquest macroprojecte es va publicar al BOE el 28 de juliol i al DOGC el 3 d'agost i va ser per aquestes dates que les diferents administracions afectades es van assabentar del projecte.

El termini decretat per l'administració de l'estat per presentar al·legacions és de 30 dies, "però per l'època vacacional en què s'ha publicat i per la complexitat i extensió del projecte", que afecta 40 municipis catalans, set dels quals són del Baix Camp, se sol·licita aquesta pròrroga del termini per 15 dies hàbils més, que és el màxim que es pot ampliar.

El decret s'ha enviat per mitjans electrònics a la Subdelegación del Gobierno de Zaragoza-Área Funcional de Industria y Energia. La demanda d'ampliació de termini, s'ha apuntat, "forma part de l'estratègia conjunta de consells comarcals i municipis afectats per la construcció de la MAT per treballar conjuntament el document d'al·legacions contra aquest projecte de construcció d'una línia de 250 quilòmetres, que seria la primera línia de molt alta tensió totalment privada de l'estat". 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: