POLICIAL

Tres detinguts per intentar robar els motors d'una narcollanxa a Torredembarra

L'embarcació era confiscada

per Nació Tarragona, Reus, Catalunya | 24 d'agost de 2021 a les 13:48 |
Un dels motors | Guàrdia Civil
Agents de la Guàrdia Civil del Servei Marítim de Tarragona van detenir tres persones que intentaven sostreure els motors d'una embarcació dipositada en dic sec al Port de Torredembarra a Tarragona. Aprofitant la claror de la lluna plena de la matinada del passat dia 22, els tres assaltants van tallar el filat que delimita el port esportiu de Torredembarra amb la intenció d'emportar-se tres motors d'alta potència d'una embarcació que es trobava custodiada al port.

Els motors que intentaven sostreure eren d'una embarcació que havia estat confiscada i que, previsiblement, es podria usar per al tràfic de drogues ja que estava preparada amb tres motors fora borda d'alta potència. Els assaltants, en ser sorpresos, van emprendre la fugida nedant a través de l'espigó del mateix port.
 
Agents de Servei Marítim fent ús de l'embarcació S-30 van sortir al rescat i van localitzar-ne un d'ells a l'aigua, el van detenir i el van traslladar a la base situada en aquest port. Els altres dos assaltants van ser detinguts poc després per una altra patrulla, ja a terra, i portant la roba mullada.

Per perpetrar el robatori, tenien preparat un remolc per al transport dels motors que assoleixen uns 300 quilos de pes i estan valorats en 28.000 euros cadascun. Són diverses les actuacions que ha tingut la Guàrdia Civil en els últims mesos amb temes relacionats a el tràfic de drogues a les nostres costes i la confiscació de narcollanxes utilitzades per a aquesta finalitat. Els detinguts han estat posats a disposició judicial al jutjat de guàrdia del Vendrell.
Participació