MÚSICA

PortAutors i la FiM de Vila-seca estableixen un acord de col·laboració

Una de les persones finalistes del concurs del Port de Tarragona actuarà a la fira de música emergent i familiar

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 24 d'agost de 2021 a les 11:53 |
Imatge d'arxiu d'un concert de PortAutors/es | Cedida
La quarta edició de PortAutors/es arriba amb una nova col·laboració amb un dels esdeveniments culturals més reconeguts del territori, la FiM, fira de música emergent i familiar de Vila-seca.

L'edició d'enguany del concurs musical del Port Tarragona, sota l'organització del Teatret del Serrallo, incorpora un nou premi que consistirà en la participació, d'una de les persones finalistes de PortAutors/es, a la FiM de Vila-seca que se celebrarà l'any 2022.

La FIM Vila-seca 2022 programarà actes per a una de les persones finalistes de PortAutors/es establint un compromís que es tradueix en suport i en el fet de fer d'antena del talent de casa nostra. La FiM donarà visibilitat i programació a l'artista que serà seleccionat/da per la mateixa direcció artística. Segons la FiM, aquest fet "potencia i fa encara més atractiva la participació en PortAutors/es", un cicle musical que busca noves i nous artistes del territori. Artistes que tindran una nova opció per mostrar les seves creacions en un esdeveniment professional com és la FIM Vila-seca, dedicat a la música emergent i familiar que es va reprendre el passat mes de maig i compta amb 17 edicions.

PortAutors/es i la FIM Vila-seca tenen la voluntat de col·laborar i establir sinèrgies que sumin a les iniciatives respectives i al conjunt de l'escena musical i del sector.

PortAutors/es, talent local

El passat 13 de juliol es va posar en marxa la quarta edició de PortAutor/es, la mostra artística musical que es consolida al territori. El període d'inscripció estarà obert fins al 20 de setembre mitjançant aquest enllaç.

El Port té previst organitzar un esdeveniment per presentar les 6 persones finalistes al públic. Sempre que les condicions pandèmiques ho permetin, la data serà el pròxim dissabte 20 de novembre. Cal recordar que PortAutors/es tenia, fins ara 3 premis: el Premi del jurat, el Premi del públic i el Premi a l'artista local. A hores d'ara i amb la nova col·laboració s'afegeix el Premi FIM Vila-seca. 

FiM Vila- seca

Aquesta fira professional de música emergent i familiar, amb seu a Vila-Seca, funciona com aparador i mercat de l'escena musical emergent catalana i dona continuïtat i reforç al treball que realitzen les diferents iniciatives, de detecció i suport al talent així com, a la creació d'artistes emergents.

Per aquesta raó basteix una xarxa d'aliances arreu del territori amb programes de suport a la creació d'escoles superiors de música, centres de creació i residència artística, concursos de bandes ovelles, equipaments especialitzats, entre altres iniciatives. També són antenes de talent de la FiM altres entitats com el Cabal Musical, les Cases de la Música, el Centre Cultural Albareda, el Conservatori del Liceu, La Marfà, el Taller de Músics, Lapsus, Aiguamoll Records i el Conservatori de música de Vila-seca.
Participació