BROSSA

Comença la prova pilot de tancament de contenidors al Serrallo de Tarragona

Bonavista i la Cala Romana seran els següents barris en comptar amb targetes per a residents

Una illa de contenidors, al Serrallo, aquest dimarts al matí. | Josep M. Llauradó
per Josep Maria Llauradó Serra, Reus, Catalunya | 24 d'agost de 2021 a les 08:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Residents i negocis del Serrallo hauran de fer ús d'una targeta per obrir els contenidors de resta i orgànica que hi ha repartits pel passeig. Es tracta d'una prova pilot de la que participaran a partir de l'octubre també Bonavista i la Cala Romana.

Treballadors subcontractats per l'Ajuntament de Tarragona han dut a terme durant l'estiu una campanya informativa adreçada als veïns, tant per repartir les targetes -exclusives per a persones amb documents de propietat o de lloguer- com per sensibilitzar de la importància del reciclatge. Aquesta és la primera vegada que s'engega una iniciativa semblant a la ciutat, per la qual cosa es preveu que les conclusions que n'extreguin serveixin per als tancaments dels contenidors que es faran en un futur immediat arreu del terme municipal.

El regidor responsable de l'àrea, Jordi Fortuny, va destacar recentment que tot plegat sorgeix de la necessitat de fomentar una separació adequada dels residus de les llars per tal d'incrementar l'estalvi per a les arques municipals en el contracte de recollida de la brossa. Per ara no es preveu cap sanció per als qui no separin bé les deixalles, però la voluntat de l'executiu és implementar més endavant barems en el pagament d'impostos en funció de com recicli cadascun dels veïns.

Si bé els contenidors havien d'estar tots tancats a partir de les 7 del matí d'aquest dimarts 24 d'agost, alguns no ho estaven per problemes tècnics. Operaris han estat revisant els sistemes ja fa setmanes instal·lats i que s'han posat en marxa avui.
 

Els dispositius només es poden activar a través d'una targeta que tenen veïns i restauradors. Foto: Josep M. Llauradó

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: