1 de 10
TRÀNSIT

El motiu pel qual no s'ha de conduir amb 35 graus al cotxe

La DGT adverteix que els efectes de les temperatures tan altes són equiparables als de superar l'alcohol permès

A l'estiu acostumem a fer més trajectes per carretera, quan anem de vacances | Freepik
per L.G., Reus, Catalunya | 28 d'agost de 2021 a les 16:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Avís de la Direcció General de Tràfic (DGT) sobre conduir amb altes temperatures dins del cotxe. Segons explica l'organisme en una publicació a Twitter, els efectes de conduir un vehicle amb una temperatura interior de 35 graus són equiparables a fer-ho amb una taxa d'alcohol en sang de 0,5 grams per litre en sang, el màxim permès.

Per aquest motiu, i enmig d'una onada de calor, la DGT demana als conductors que viatgin aquests dies que utilitzin l'aire condicionat. "És un element més de seguretat que pot ajudar a evitar accidents", explica l'organisme. Evidentment, també es posa èmfasi en la resta de consells comuns, com per exemple fer parades en viatges de llarga durada.

Segons un estudi de la consultora de seguretat Prevensis, el 17% dels accidents de trànsit es produeixen per conduir a temperatures molt altes. A més, segons la companyia sanitària QuironSalud, conduir a més de 30 graus a l'interior d'un vehicle augmenta en un 20% el risc de cometre errors en la conducció i redueix en un 22% el temps de reacció.
Arxivat a:
Estiu, calor, temperatura, cotxe
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: