1 de 10
POLÍTICA

La CUP qüestiona les dades de Medi Ambient sobre benestar animal

El grup independentista apunta a una suposada "manca de transferència" per part del govern a l'hora de donar dades sobre recollides, recuperacions, adopcions i defuncions

Una noia, en un parc, amb el seu animal | Nació Digital
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 d'agost de 2021 a les 16:59 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La CUP ha assenyalat que les dades proporcionades per l’Ajuntament de Reus en benestar animal són "parcials i poden desvirtuar la realitat”. A través d'un comunicat, els cupaires s'han referit d'aquesta manera al balanç que ha fet el govern  i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, respecte a la gestió del servei de recollida d'animals de companyia a la nostra ciutat, així com del web per adoptar.


Després de la intervenció del regidor, per als cupaires "sorgeixen més dubtes que certeses sobre aquest tema”, tot apuntant a una suposada "manca de transparència" a l'hora de facilitar informació sobre "qualsevol tema, la qual cosa fa créixer les sospites de mala gestió". Els independentistes han assegurat que "any rere any" han sol·licitat dades municipals completes sobre "recollides, recuperacions, adopcions, inspeccions i defuncions" d'animals.

En aquest sentit, segons la CUP Reus, a les de dades de Rubio "contínuament hi manquen el número d'inspeccions i de defuncions" dels animals. La regidora anticapitalista Mònica Pàmies ha dit que "si la feina està tan ben feta, no hi ha d'haver cap problema en fer públiques les inspeccions que regularment ha de passar el centre Última Llar (o Fundació d'animals Camp de Tarragona), segons la Llei catalana de protecció animal".

Respecte a les defuncions, Pàmies ha recordat que la normativa exigeix un "informe de defunció" on cal que hi constin les causes de l'eutanàsia o mort de cadascun dels animals "per assegurar el compliment de la norma fonamental catalana de sacrifici zero".

Segons Pàmies, "el govern no pot parlar de benestar animal mentre sacrifica periòdicament coloms a la nostra ciutat, quan existeix una alternativa amb pinso esterilitzador, en funcionament a molts municipis del nostre país i d'Europa". 
Participació