TRÀNSIT

Càmeres de control de cues per «millorar» el trànsit a l'entorn de la nova parada de busos interurbans

La Guàrdia Urbana no descarta, si és necessari, fer nous ajustos

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 19 d'agost de 2021 a les 09:40 |
Imatge d'un bus que surt de la nova parada | Reus.cat
El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana de Reus ha instal·lat aquesta setmana càmeres de control de cues per millorar la regulació del trànsit als passejos de Prim i de Sunyer, i a l'entorn de la nova parada de busos interurbans, traslladada de la plaça del Nen de les Oques al davant de la Biblioteca Cental Xavier Amorós.

Els nous dispositius, connectats al sistema semafòric, autogestionen la regulació del trànist d'acord a les noves necessitats de mobilitat detectades a la zona. Així, s'ha instal·lat al carrer del doctor Frias una càmera detectora de la presència de busos que regula els semafòrs per facilitar la incorporació dels vehicles de transport col·lectiu als passejos només quan és necessari.

Així mateix, també s'han col·locat càmeres de gestió de cues als passejos, que "afavoreixen" la circulació de vehicles pels passejos en cas de major densitat del trànsit. La novetat tecnologia ha de contribuïr a afavorir la fluïdesa del trànsit, segons s'ha indicat des de l'Ajuntament. 

El servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana "analitza ara els resultats de la mesura incorporada, però no descarta, si és necessari, fer nous ajustos un cop passats els mesos d'estiu, quan la ciutat recuperir els horaris i la densitat del trànist habituals", segons fonts municipals. La solució implantada a l'entorn de la nova parada de busos interurbans ja funciona "amb bons resultats" en altres punts de la ciutat com el raval de Jesús, la plaça de la Sang i el carrer de l'Amargura.

La nova parada de bus interurbà va entrar en funcionament el passat 26 de juliol. El nou emplaçament comporta el trasllat de parades dels autobusos interurbans de la plaça del Nen de les Oques "amb l’objectiu de descongestionar la plaça per oferir un millor servei als usuaris, i afavorir, alhora, la mobilitat del trànsit", s'ha apuntat. La nova parada del carrer del Doctor Frias "reuneix totes les condicions de seguretat pels seus usuaris i està equipada de marquesines, bancs i papereres, i serà accessible i adaptada per a persones de mobilitat reduïda", s'ha assenyalat. A més, compta amb panells electrònics informatius visibles i actualitzables pel que fa els horaris i les incidències en els serveis.
Participació