1 de 10
NUCLEARS

La central nuclear Vandellòs II notifica una fallada d'un canal de pressió del generador de vapor

Una inspecció posterior detecta que l'anomalia estava present des del 19 de juny

Una panoràmica de Vandellòs II | ACN
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 d'agost de 2021 a les 17:56 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La central nuclear Vandellòs II ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que un dels dos canals de pressió del generador de vapor estava "inoperable" durant la prova mensual de vigilància de la instrumentació del panell de parada remota. La prova es va fer el 12 d'agost i una inspecció posterior va identificar que l'anomalia estava present des del 19 de juny, superant el marge temporal de les especificacions tècniques de funcionament i havent de comunicar-la al CSN.

En la prova de vigilància del mes de juliol no es va detectar la incidència. El transmissor de pressió del canal no estava alineat correctament i ja s'ha recuperat l'operativitat del canal de pressió. El panell de parada remota és un quadre de control alternatiu que permet aturar la central nuclear si no es pogués fer des de la sala de control principal.

Compta amb dos canals, el del tren ‘A’, que ha registrat aquesta incidència, i el del tren ‘B’, que s'ha mantingut operable. El titular de Vandellòs II apunta que la intendència no ha tingut impacte amb la seguretat de les persones i el medi ambient i que la central nuclear ha operat amb normalitat, al 100% de potència.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: