1 de 10
ANY BOFARULL

La visita «El Reus d'Antoni de Bofarull», aquest dijous, 19 d'agost

Conduïda per Jaume Massó

Una imatge de la ruta | Ajuntament de Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 18 d'agost de 2021 a les 11:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cicle de rutes Els Bofarull a Reus, organitzat en el marc dels actes per la commemoració de l'Any Bofarull 2021, continua aquest dijous, 19 d'agost, amb la visita que porta el títol El Reus d'Antoni de Bofarull. Seguint la perspectiva històrica de la ciutat de Reus en temps d'Antoni de Bofarull aquest recorregut inclou la plaça de la Llibertat, on hi hagué la caserna de Cavalleria, el nucli medieval de la ciutat, el Mercadal, la prioral de Sant Pere, els restes de la muralla medieval i altres indrets d'interès històric.

Les Biblioteques Municipals han organitzat aquest cicle de rutes cada dijous del mes d'agost amb diversos recorreguts que passen per espais emblemàtics de la ciutat relacionats amb la figura d'Antoni de Bofarull (Reus 1821-Barcelona 1892). Les rutes estan conduïdes per Jaume Massó Carballido, comissari de l'Any Bofarull, i comencen des de la Biblioteca Central Xavier Amorós.

El cicle clourà el dijous 26 d'agost, amb la repetició de la ruta Els Bofarull de Reus, feta el dia 5, dedicada a explorar en l'origen familiar dels Bofarull i el seu entorn social. El recorregut farà parada en diverses cases familiars com ara la casa natal d'Antoni de Bofarull, la casa dels March (1762) la dels Miró (1752) i el palau dels Bofarull. I compta amb visites al Museu d'Art i Història (plaça de la Llibertat) i a la Galeria de Fills Il·lustres i Adoptius de Reus al Palau Municipal.

La durada aproximada de les visites és d'una hora i mitja i, són gratuïtes, tot i que cal reserva prèvia a inscripcions.reus.cat.

L'Ajuntament de Reus dedica l'any 2021 a Antoni de Bofarull i Brocà, advocat, arxiver, escriptor, historiador, lingüista i traductor reusenc. A les Biblioteques municipals es poden trobar les seves obres que acostaran a les persones interessades al llegat de Bofarull.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: