CONSUM

La factura de la llum serà la més cara de la història d'un mes d'agost

​El preu mitjà serà de 92 euros, un 43,7% més alt que l'agost de l'any passat

La factura de la llum marcarà un rècord a l'agost. | Pixabay
per Lluís Girona, Reus, Catalunya | 17 d'agost de 2021 a les 17:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Facua calcula que la factura mitjana de la llum corresponent al mes d'agost sobre la tarifa semirregulada -també anomenada PVPC- se situarà en els 91,6 euros, i es convertirà en la més cara de la història. El rebut serà un 43,7% més alt que en el mateix mes de l'exercici anterior, quan el preu es va quedar en 63,8 euros, i superarà l'import registrat durant el primer trimestre de 2012, que fins ara ostentava el rècord (88,66 euros).

En un comunicat publicat aquest dimarts, l'associació de consumidors recorda que la factura de la llum a l'Estat ha marcat durant els últims dies valors mai vistos i reclama una intervenció del govern espanyol per frenar-ne l'encariment. "Cal protegir els usuaris dels abusos del sector elèctric", subratlla.

Segons Facua, les mesures que ha adoptat l'executiu són "absolutament insuficients" i reclama actuacions "més contundents". En aquest sentit, planteja un canvi en les regles de la subhasta del mercat majorista -el preu de l'electricitat ara mateix el marca l'energia més cara-, la creació d'una empresa pública que aglutini les centrals hidràuliques que finalitzin les concessions o la rebaixa de l'IVA "de forma permanent", entre d'altres.

En relació amb la rebaixa temporal de l'IVA aprovada pel govern espanyol -del 21% al 10% fins al desembre-, l'associació de consumidors calcula que l'impacte d'aquesta mesura s'ha traduït en un estalvi de poc més de nou euros. En cas que se seguís aplicant el 21%, la factura de la llum corresponent al mes d'agost hauria arribat als 100,78 euros.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: