1 de 10
POLÍTICA

El PSC vol que Reus esdevingui ciutat d’acollida de refugiats afgans

Martín demana una reunió extraordinària del Consell de Solidaritat i Cooperació i que es constitueixi una Taula Local d'Acollida

Una imatge d'arxiu de Martín a la seu del PSC Reus | PSC Reus
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 d'agost de 2021 a les 17:14 |
Aquest article es va publicar originalment el 17 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
“Tots coneixem la urgent situació humanitària que s'està generant amb el desplaçament massiu de ciutadans que fugen d’Afganistan. Cal oferir la nostra ciutat a les persones que estan fugint del seu país per raons humanitàries”, ha reclamat aquesta tarda de dimarts el portaveu del PSC, Andreu Martín.

En aquest marc, el portaveu socialista ha demanat “convocar  amb celeritat una reunió extraordinària del Consell de Solidaritat i Cooperació per tal que Reus esdevingui ciutat d’acollida de refugiats afgans i es constitueixi una Taula Local d'Acollida per coordinar recursos i accions de tots els agents del municipi on es posi en comú l'acció dels diferents agents implicats en col·laboració amb la resta d’administracions i entitats”.

Des del PSC reusenc han destacat els "esforços" del Ministeri d’Assumptes Exteriors i del Ministeri de Defensa "per realitzar la necessària evacuació i repatriació de tots els residents de l'estat, personal de l'ambaixada i tots els afganesos que han col·laborat amb l'exèrcit i la cooperació estatal durant tot el temps de presència al país". “Obrir les portes de la nostra ciutat és la mínima aportació que pot fer Reus per ajudar a dignificar la vida de les persones que estan intentant escapar de la situació humanitària que s’està vivint a Afganistan”, ha reiterat Martín.

El líder socialista ha mostrat la seva preocupació per “la situació de les dones i nenes afganeses que patiran una situació d'extrema vulnerabilitat i privació de drets i llibertats” i ha conclòs tot instant l’Ajuntament de Reus “a donar una resposta urgent, unida i contundent des del consistori per donar suport i ajudar el poble afganès”
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: