FESTIVALS

L'organització fa una valoració positiva de la primera edició del Garbinada Pop de Falset

Per la capital del Priorat hi han passat, durant les últimes setmanes, Ferran Palau, Da Souza i Renaldo & Clara, entre altres

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 17 d'agost de 2021 a les 11:47 |
Imatge d'un dels concerts de nit al Garbinada Pop | Neredis.cat
El concert de Ferran Palau d’aquest passat dissabte al vespre a les piscines municipals de Falset ha posat aquest dissabte el punt i final al Garbinada Pop, el nou certamen de música pop independent dels Països Catalans que aquest estiu ha tingut lloc a la capital del Priorat. Durant quatre setmanes, han passat cinc de les formacions més actives de l'escena del nostre país, com l’anomenat Ferran Palau i els grups Renaldo & Clara, Da Souza, Maria Jaume i Celistia, que van substituir Gebre, que era el grup que havia d’inaugurar el cicle i que va caure del cartell per un positiu per Covid.Isaac Albesa, director artístic del festival impulsat per Plujafina Cultura, ha assegurat que s’ha complert l’objectiu marcat inicialment. “L’objectiu era donar a conèixer el festival a nivell del territori com una de les novetats de l’estiu. Al final han estat unes 600 persones que han vingut als concerts, una tercera part públic local i comarcal i la resta d’altres comarques del Camp de Tarragona i l’Ebre i de les terres de Lleida i de Barcelona, que s’han desplaçat fins a la capital del Priorat per escoltar els artistes del Garbinada Pop. No és el mateix organitzar un cicle a una gran ciutat o en una ciutat turística del litoral que fer-ho en una petita població de l’interior i la resposta del públic s’ha de considerar molt bona i ens permet encarar el futur amb optimisme”, ha explicat.
 

Renaldo & Clara ha estat un dels noms destacats del festival Foto: Garbinada Pop


També des de l’Ajuntament de Falset, el seu alcalde, Carlos Brull, s’ha mostrat satisfet per la iniciativa i pel fet que des de Plujafina es pensés en la vila com a seu d’aquesta nova programació. “Ha anat molt bé i crec que hem donat a conèixer la iniciativa. Prova d’això és la procedència de bona part del públic que hem tingut en tots els concerts. Es tracta de sumar amb propostes culturals de petit format i de qualitat que ens arriben de fora, però que confien en el potencial de la població i de la comarca, això ens ha de fer sentir orgullosos i creure en les possibilitats que tenim”, ha dit Brull, que ha afegit que “la voluntat de l’Ajuntament de Falset és continuar donant suport als organitzadors del Garbinada per impulsar un cicle estival de la música pop que es fa a casa nostra, ja que tampoc són tantes les iniciatives similars que existeixen, almenys a les nostres contrades”.

L’edició 2022

Des de Plujafina Comunicació, impulsora del festival, s’assegura que ja s’està començant a parlar amb alguns artistes de cara a la segona edició, mantenint l’esperit inicial de concerts de petit format i de proximitat, però també amb la possibilitat d’un artista més potent per un altre escenari amb més capacitat i que pugui atreure més públic a Falset i a la comarca.

La primera edició del Garbinada Pop, que també ha comptat amb una degustació de vi en cada concert de la Coopeprativa de Falset-Marçà precisament per demostrar la singularitat de Falset i el seu territori com a localitat vinculat al món del vi, ha estat organitzada per Plujafina Comunicació amb el suport de l’Ajuntament de Falset, la Diputació de Tarragona i la Generalitat.

També us pot interessar:

Participació