1 de 10
ENTITATS

L'Ermita de la Mare de Déu de la Riera de les Borges, una nova «Petita Història» de Bayés

L'edició del volum corresponent serà finançat amb aportacions d'empreses, així com de la venda de Loteria de Nadal

Detall de l'exterior de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera | Viquipèdia
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 21 d'agost de 2021 a les 18:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'associació dels Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera és l'entitat que s'encarrega de la conservació, manteniment i promoció religiosa, cultural i social de l'edifici modernista del temple situat al terme de les Borges del Camp. Recentment, amb motiu de la celebració dels 10 anys de la constitució de l'entitat, els seus components es van posar en contacte amb l'Editorial Mediterrània, editora de les Petites Històries de la Pilarín Bayés.

"Ens van informar del procés de creació d'un llibre d'aquestes característiques, tenint en compte que, degut a la seva qualitat en il·lustracions i al prestigi que té la col·lecció, només s'editen sis Petites Històries cada any", expliquen des de l'associació. Des d'un inici, "quan els vam exposar la nostra idea, els va semblar que s'adequava molt a l'objectiu pedagògic d'aquesta col·lecció i que, per tant, podríem optar a una de les tres places que quedaven per al proper 2022", afegeixen.

Poder aconseguir una Petita Història situaria l'ermita, la festa major i, en definitiva, les Borges "enmig d'una col·lecció de prestigi, reconeguda internacionalment i amb milions de lectors". "Una oportunitat d'aquelles que cal aprofitar quan es presenten", subratllen.

Pressupost i finançamentL'associació dels Amics de l'Ermita de la Mare de Déu de la Riera és una entitat "petita", tal com la descriuen els seus integrants, que ha de cobrir les despeses del santuari. "Això fa que tinguem un marge molt reduït per tal de finançar aquest projecte tan important pel nostre poble", precisen. L'edició del llibre té un cost "elevat", de gairebé 12.000 euros, a pagar en tres terminis.

El primer pagament ha estat cobert gràcies a la col·laboració econòmica de l'Ajuntament de les Borges i el grup de colònies del poble. El segon pagament està previst cobrir-lo "amb els beneficis que tinguem de la Loteria de Nadal que, per primera vegada, hem fet els Amics de l'Ermita", detallen. El número és el 78042, i les butlletes es venen al preu de 10 euros, 2 dels quals són de donatiu. La loteria es pot adquirir a la majoria de comerços i establiments locals, així com dels membres de l'entitat.

Per últim, el darrer pagament serà finançat a través de les aportacions econòmiques que facin les empreses patrocinadores que estiguin disposades a col·laborar amb aquest projecte.

Sobre la col·lecció de les "Petites Històries"El 1983, Pilarín Bayés va il·lustrar la primera Petita història, sobre Salvador Dalí. Des d'aleshores escriptors, artistes, ciutats, entitats i tradicions, entre altres, han estat protagonistes d'una col·lecció amb més de 330 títols, alguns traduïts fins a nou idiomes i amb milions de lectors, sempre editats per l'Editorial Mediterrània.

Escrites "de manera rigorosa i amb il·lustracions molt detallistes i documentades" de Bayés, les Petites Històries han esdevingut la col·lecció de llibres de cultura per a infants més extensa a Catalunya. Els seus contes, apunten des de l'associació, "permeten explicar d'una manera amena als més petits de casa nostra i d'arreu del món qui som, com som i d'on venim".
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: