MOBILITAT

Cambrils obre un pas de vianants per creuar la via al costat de l'antiga estació

Volen obrir-ne cinc més, mentre no es desmantelli la infraestructura en desús

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 13 d'agost de 2021 a les 17:07 |
El pas per a vianants a l'antiga estació ja és obert | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des d'aquest cap de setmana és obert el primer pas provisional per creuar la via del tren en desús que encara divideix el nucli urbà de Cambrils. La nova passera per a vianants està situada al costat de l'antiga estació del tren i uneix l'avinguda de Vidal i Barraquer amb la d'Horta de Santa Maria. El regidor d'Obra Pública, Enric Daza, ha celebrat que "des d'ara els barris de la vila i la platja de Cambrils tornen a estar connectats després de molts anys separats per aquesta infraestructura ferroviària".

El regidor ha destacat la "millora de la mobilitat" per als vianants que suposarà l'actuació i ha recordat que l'Eixample Poble, la zona d'Horta de Santa Maria i el Port "són barris densament poblats no només a l'estiu sinó tot l'any". Les obres es van iniciar el juliol amb l'enderroc de part de les andanes i murs de paral·lels per deixar lliure un pas de vianants d'una amplada de 6 metres, que s'ha format amb un paviment de peces de llosa prefabricada de formigó intercalat amb paviment de formigó i amb il·luminació central.

L'accés a aquest pas des del carrer de la Verge de Montserrat, que abans es feia a través d'una petita rampa, també s'ha ampliat, ja que s'ha retirat la barana metàl·lica i s'ha construït una nova rampa per a persones amb mobilitat reduïda de 6 metres d'amplada a base d'un paviment de panot de formigó, "donant compliment a la normativa sobre les barreres arquitectòniques", s'ha assenyalat per part de fonts municipals.

Els treballs, que han estat executats per l'empresa Obras y Hormigones Blanco, "han tingut en compte les condicions especials" i l'autorització d'Adif, que és l'administrador de la infraestructura. La solució que s'ha executat "té en compte algunes condicions especials", com facilitar la circulació de trens de treball i garantir la protecció dels elements existents. 

El consistori té previst obrir cinc passos més en diferents punts com a "solució provisional" mentre no es desmantelli l'antiga via i s'urbanitzi de nou aquest àmbit en tot el traçat pel municipi. Els altres passos que es volen portar a terme se situaran a l'avinguda de Joan XXIII (urbanització Cambrils Badia), el camí del Corralet, el carrer d'Estrasburg, el Mas Clariana i finalment entre els passejos de Francesc Macià i de Lluís Companys. Els tres primers seran passos tant per al pas de vehicles com per a vianants i, el del Mas Clariana, només per a vianants.

A més, l'Ajuntament està estudiant la possibilitat d'obrir un sisè pas a l'alçada del carrer del Jonc. Els quatre primers passos esmentats estan en la fase prèvia perquè surti la convocatòria de la corresponent licitació pública, mitjançant procediment obert simplificat segons article 159.6, que en breu es publicarà al perfil del contractant de l'Ajuntament de Cambrils.


 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: