PLATGES

Cambrils millora els serveis a les platges

Instal·len pals de banderes sobre l'estat del mar i cadires de vigilància elevades per ampliar la visibilitat dels socorristes

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 d'agost de 2021 a les 12:01 |
S'han millorat els llocs de vigilància dels socorristes | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils ha realitzat diverses actuacions de millora a les platges. El regidor del ram, Lluís Abella, ha destacat l'aposta per millorar i incrementar els serveis a les platges any rere any, tant pel gaudi de la ciutadania com per potenciar la destinació turística. Entre les novetats d'aquesta temporada, hi ha els nous pals de bandera, les cadires de vigilància elevades, la renovació dels rentapeus, la senyalització de les sortides d'aigües de les pluges, i l'ampliació de les passarel·les.

Per una banda, l'Ajuntament ha millorat la seguretat amb la col·locació de pals de banderes per informar als banyistes sobre l'estat de la mar al llarg de tot el litoral i la instal·lació de tres cadires de vigilància elevades damunt dels mòduls SOS de les platges de la Llosa, el Cavet i Vilafortuny. Amb aquests nous equipaments, els socorristes poden realitzar una vigilància més activa des dels propis mòduls de socorrisme, amb una visibilitat més amplia i millorada de la platja.

A més, per millorar la logística del servei de socorrisme, també s'han completat les reserves d'estacionament per als vehicles d'emergència properes als mòduls. Per altra banda, s'han senyalitzat les sortides d'aigües de pluja amb pals d'abalisament, corda dunar i senyals de perill. Aquestes sortides han d'estar permanentment obertes, per evitar inundacions als carrers colindants en els moments de pluja, i per això és important que estiguin també permanentment senyalitzades per evitar accidents a les persones usuàries, ja que el pas de l'aigua provoca un important desnivell a la sorra de les platges, sobretot a la zona de llevant.

Finalment, també s'ha millorat l'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. En aquest sentit, s'han augmentat el nombre de reserves d'aparcament amb connexió accessible i propera als mòduls de socorrisme de les platges de la Llosa i del Cavet, completant així les places que ja estan reservades al costat dels mòduls del Regueral i Vilafortuny.

En aquestes quatre platges, s'ofereixen serveis adaptats com el bany amb cadira amfíbia i és per això que les passarel·les d'aquests punts accessibles s'han allargat perquè arribin més a prop del mar i també s'han fet més amples perquè els banyistes puguin transitar amb més comoditat.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: