SOCIETAT

La Guàrdia Urbana dona de baixa 330 vehicles

Ja estaven al final de la seva vida útil i s'havien acumulat al dipòsit municipal

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 12 d'agost de 2021 a les 10:07 |
Imatge de l'abans i el després al dipòsit de vehicles | Ajuntament de Reus
La Guàrdia Urbana ha donat de baixa 330 vehicles que havien arribat al final de la seva vida útil i que s'havien acumulat al dipòsit municipal. L'Ajuntament ha adjudicat el servei de gestió, tractament i descontaminació dels vehicles al final de la seva vida útil, i ha retirat els vehicles del dipòsit per un import de 40.930,67 euros.

Els vehicles inclosos en el lot són aquells que, d'una manera o altra, han fet cap al dipòsit municipal i que, passats dos mesos, els seus propietaris no han fet cap gestió per retirar-lo, d'acord amb l'art. 106 de la llei de Seguretat Vial RDL 6/20154 de 30 d'octubre. La relació de vehicles és la següent: 47 bicicletes, 29 ciclomotors, 20 motocicletes, 189 turismes, 1 furgoneta, 42 vehicles d'entre 1.500 i 3.000 kg, i 1 vehicle de més de 3.000 kg. 

Nou tràmit

L'Ajuntament de Reus, a través de la col·laboració de la Guàrdia Urbana, l'Oficina d'Atenció Ciutadana i el Servei de Tecnologies de la Informació i Telecomunicacions, va posar en marxa fa uns mesos un nou tràmit per facilitar la retirada dels vehicles abandonats a la via pública. La renúncia del propietari permet agilitar els passos següents i retirar amb més celeritat dels vehicles del carrer i, en conseqüència, millorar la imatge de la ciutat.

El nou tràmit permet als propietaris renunciar a la propietat dels vehicles i cedir-lo a l'Ajuntament, que s'encarregarà de gestionar la seva retirada i trasllat a un lloc autoritzat pel procediment de desballestat, descontaminat i tramitació de la baixa davant la Direcció General de Trànsit. Una vegada l'Ajuntament comprova la veracitat, es notifica l'acceptació de la renúncia a l'interessat i es retira el vehicle de la via pública sense necessitat que s'aportin els documents originals del vehicle ni les claus.

Per tal que la Guàrdia Urbana pugui fer-se càrrec del vehicle, aquest ha d'estar dins del terme municipal de Reus i no pot tenir una anotació de precinte a la DGT. Cal tenir en compte que la renúncia a la propietat del vehicle no pressuposa la condonació dels deutes pendents que puguin existir sobre la tinença de la propietat en el moment de la renúncia. Per accedir al tràmit de forma telemàtica cal entrar en aquest enllaç.
Participació