SUCCESSOS

Controlat el foc al vaixell de transport de bestiar que crema a prop del port de Tarragona

per Reusdigital.cat, Tarragona | 7 d'agost de 2021 a les 08:48 |
Pla obert de l'incendi en un vaixell de transport de bestiar sense càrrega a Tarragona | ACN
Els bombers han aconseguit "controlar la primera fase d'extinció" del foc que crema al vaixell de transport de bestiar que es trobava buit en una zona de fondeig del port de Tarragona, segons ha informat l'autoritat portuària tarragonina. El vaixell, que es diu Elbeik i porta la bandera de Togo, estava a l'espera de poder carregar en els pròxims dies. El cos continuarà treballant durant la nit ja que "el sistema de contra incendis del buc és insuficient" per apagar-lo completament. Els responsables de l'operatiu han remolcat el vaixell fins al dic de Llevant per poder actuar amb mitjans des de terra i extingir totalment el foc. La vintena de persones de la tripulació han estat traslladades amb remolcador al port i no hi hagut ferits.

37 efectius distribuïts en una vintena de dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat amb helicòpter fins al vaixell per apagar l'incendi, que ha afectat les tres cobertes de l'Elbeik. Segons els Bombers, l'incendi "ha minvat força, però encara continua actiu". S'espera que l'aportació extra d'aigua que es podrà aplicar des del moll permetrà acabar d'extingir el foc.

La maniobra de remolcament de l'Elbeik s'ha iniciat amb els trasllat de quatre mariners en helicòpter per ajudar a l'operativa d'amarratge amb els remolcadors Cambrils i Gernika), que han portarat el vaixell fins al dic de Llevant.

Les primeres informacions indiquen que l'origen del foc es localitza en la zona d'acomodació i estança, sota el pont de comandament del vaixell, ha informat l'autoritat portuària tarragonina a Twitter.

Els responsables del dispositiu de seguretat descarten "qualsevol risc de vessament al mar provinent del vaixell". Tot i això, el Port ha activat en alerta de nivell 1 el seu pla d'autoprotecció i ha ​preparat barreres de contenció per actuar immediatament en cas que es produís una filtració.

En les tasques d'extinció, que es realitzen des del principi de la tarda amb remolcadors i des del vaixell, hi treballen de manera conjunta membres dels Bombers de la Generalitat, del Parc Químic de Seguretat i Salvament Marítim.

Per raons de seguretat i per facilitar la tasca de l'operatiu antiincendis, s'ha tancat el mar un quilòmetre a la ronda del buc.

Un cop extingit el foc, una gavarra retirarà tota l'aigua acumulada a l'interior del vaixell sense haver-la de llançar al mar. Es bombejarà i es tractarà com a residu líquid.
Participació