PORT TARRAGONA

Un vaixell de transport de bestiar sense càrrega crema en una zona de fondeig del port de Tarragona

No hi ha ferits entre els 20 membres de la tripulació

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 6 d'agost de 2021 a les 17:01 |
Una imatge del vaixell en flames | Salvament Marítim
Un vaixell de transport de bestiar que es trobava buit en una zona de fondeig del port de Tarragona a l'espera de poder carregar en els pròxims dies ha patit un incendi aquest divendres a la tarda.

La vintena de persones de la tripulació han estat traslladades amb remolcador al port i no hi ha ferits. El vaixell es diu Elbeik i porta la bandera de Togo.

Vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han desplaçat amb helicòpter fins al vaixell per avaluar l'incendi i mirar d'apagar el foc, que afectaria la segona planta sota el pont de l'embarcació.

El Port Tarragona ha activat en alerta de nivell 1 el seu pla d'autoprotecció. Segons ha informat l'autoritat portuària tarragonina a Twitter, les primeres informacions indiquen que l'origen del foc es localitza en la zona d'acomodació i estança, sota el pont del vaixell. L'incendi afecta totalment aquesta zona de l'embarcació.

El fum negre que provoca el foc és causat per la combustió d'una llanxa salvavides del buc, on no hi ha càrrega, ni animals, afegeix el Port de Tarragona. Els responsables del dispositiu de seguretat descarten "qualsevol risc de vessament al mar provinent del vaixell". Els operatius d'intervenció es concentren a l'alçada de l'heliport situat en el dic de Llevant, al costat del control del Port i a tocar del Far de la Banya.
Participació