Pandèmia

El TSJC avala el toc de queda en diversos municipis del Baix Camp

per Nació Digital, Reus, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 16:25 |
Control per controlar el toc de queda | Adrià Costa
La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn dues setmanes més i a 176 municipis catalans que havia demanat la Generalitat. Així, es prohibeix la mobilitat nocturna no obligada entre la 1 i les 6 de la matinada, així com les trobades superiors a 10 persones no convivents.

També es limita l'aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones. El Govern va anunciar aquest passat dimarts una modificació en els criteris per aplicar el toc de queda ja que ha rebaixat de 400 a 250 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants el límit per haver d'aplicar la mesura.

D'aquesta manera, diversos municipis del Baix Camp seguiran havent d'aplicar la restricció de mobilitat nocturna uns dies més. Es tracta de Reus, Riudoms, Mont-roig del Camp, Cambrils, Vinyols i els Arcs i la Selva del Camp.La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar aquest dimarts que la Generalitat tornaria a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el confinament nocturn per a diversos municipis per frenar els contagis de Covid-19. Aquest cop ho va fer per a dues setmanes i no per a una com havia vingut fent. A més, es van endurir els paràmetres per decidir els municipis que l'apliquen, ja que s'ha reduït de 400 a 250 el límit de casos de Covid per cada 100.000 habitants per formar-hi part.

Pressió a les UCI


La portaveu Patrícia Plaja va explicar que tot i que els contagis baixen, la pressió a les UCI era "altíssima" i la situació continuava sent greu i preocupant. El confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí està vigent fins divendres a 163 municipis.

A partir de divendres, s'aplicarà a tots aquells municipis que tinguin més de 250 casos de Covid-19 per cada 100.000 habitants, així com en aquells limítrofs que es consideri tot i no complir els paràmetres.

Altres notícies que et poden interessar
 


Participació