LITERATURA

Rock and roll en viu

per Jordi Cervera Nogués, Reus, Catalunya | 6 d'agost de 2021 a les 07:00 |
Víctor Panicello | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'agost de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Víctor Panicello, nascut a Barcelona l'any 63 és advocat de professió i escriptor de vocació. Amb més d'una vintena de novel·les i un bon nombre de premis nacionals i internacionals és una de les figures destacades de la nostra narrativa juvenil. Acaba de publicar a JoLlibre BackStage, la història de la Beth, la road manager del grup Clandestine que afronta el seu primer repte professional al festival d'Austin. Però més enllà de la feina, de la música, de la potència encomanadissa del rock, hi bull un repte una mica més complicat, la part humana, la de mantenir l'equilibri en les relacions personals. Una batalla d'egos que necessiten reafirmar-se que, si no hi ha una mica de mà esquerra i una mica de sort, es pot acabar convertint en un polvorí que esclati sense avisar i que ho faci anar tot barranc avall.

Una feina quasi secreta, invisible, allunyada dels focus, dels escenaris i de l'èxit que, malgrat tot, acaba sent essencial. Víctor Panicello aconsegueix recrear amb habilitat i passió, la màgia dels escenaris, la força del rock i, per descomptat, totes les passions humanes que hi bullen i que amenacen sempre un equilibri fràgil i sovint inestable.

El mateix Víctor ens explica les seves motivacions i alguns detalls de la història:
"Backstatge és una novel·la que feia temps que volia fer per explorar què hi ha al darrera dels grups musicals, de les gires, dels concerts i dels festivals. Aquest és un escenari (mai millor dit) conegut pels joves i volia aprofitar la potència visual i sonora d'un festival internacional molt important i avantguardista com el South by Southwest) que es fa cada any a Austin.

La trama que sustenta el llibre parla sobre què passa abans i després d'aquell moment màgic que tots hem viscut, quan la música comença a sonar i tot es dilueix. Llavors no importa qui som, quins problemes ens angoixen o quines frustracions ens mantenen despert.

Transmetre la potència de la música (fins i tot físicament) ha estat bona part del desafiament de fer aquesta novel·la".

Ara només cal gaudir de la força i intensitat d'aquest rock and roll des de la plataforma que ens dibuixa aquest Backstage de Víctor Panicello.
 
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: