MEDI AMBIENT

Tres denúncies i dues identificacions per circular per camins forestals de Tarragona

per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 5 d'agost de 2021 a les 13:35 |
Una imatge de l'operatiu policial a la zona | Cedida
El passat cap de setmana, la Guàrdia Urbana de Tarragona i la Guàrdia Civil van desplegar diversos dispositius especials per controlar l'accés de vehicles motoritzats a les zones naturals del Pont del Diable i Gurugú.

L'operatiu respon a diverses queixes veïnals de la urbanització de Mas d'En Pastor i Sant Salvador, per l'augment de motos a la zona, i algun incident relacionat amb motos de trial. Es van interposar tres denúncies i dues identificacions per circular per camins forestals d'ús exclusiu per als serveis d'extinció d'incendis, degudament senyalitzats com a tallafocs.

També es van fer "multitud d'avisos i recomanacions" sobretot a motocicletes de diversa tipologia, que pretenien accedir a l'entorn natural per vies no permeses. El dispositiu es va desenvolupar durant tot el cap de setmana per intentar controlar la circulació per zones prohibides i detectar els punts on seria preceptiu col·locar senyals que advertissin als ciutadans de les conductes no permeses.

L'increment de la circulació de vehicles motoritzats en els últims anys ha suposat un considerable augment de la pressió humana a indrets on habiten espècies animals i comunitats vegetals d'interès natural, posant en perill el manteniment de l'equilibri ecològic i la conservació dels sistemes naturals i afecta negativament els drets i la qualitat de vida de la població rural.

Tant la Guàrdia Urbana com la Guàrdia Civil, seguiran vetllant pel compliment de les prohibicions i limitacions de circulació motoritzada pel medi natural, "més important en època estival", pel risc d'incendis.
Participació